Články

Zimní výlet na Tři Studně

Zimní výlet na Tři Studně s potravinovým omezením

Zimní sezóna je v plném proudu. Vysočina nabízí spoustu možností, od vyhlášených běžkařských tras přes sjezdové lyžování až po delší či kratší výlety zasněženou krajinou. Tři Studně mají určitě co nabídnout, a to i pro celiaky a další jedince s potravinovým omezením
Bezlepkový tábor "U Kateřiny"

Bezlepkový tábor "U Kateřiny" je tu pro vás i v roce 2016

Provozovatelé tábora pro děti s bezlepkovou dietou se rozhodli i letos nabídnout těmto dětem možnost pobytu na táboře pro celiaky a zpříjemnit jim prázdniny na 4. turnuse v termínu 15. 8. - 27. 8. 2016 v rekreačním areálu "U Kateřiny" ve Štramberku
Víkendovka v Londýně s celiakií

Vejce se slaninou a čaj o páté aneb víkend v Londýně s celiakií

Když se řekne Londýn, každému se vybaví královna, Big Ben a pravá anglická snídaně. Už od základní školy jsem toužila okusit krásu Londýna a zakousnout se do pravých “fish and chips” zabalených v novinách. Najednou tu byla celiakie a názory lidí kolem mě, že cestování nepřichází kvůli stravě v úvahu. Jenže to neznají moji tvrdohlavost. Další tip ze série "jak cestovat s celiakií" je tu
Domácí bezlepkové těstoviny

Domácí bezlepkové těstoviny - jak na ně a vyplatí se to vůbec?

Také jste měli babičku, která doma připravovala ty nejlepší nudle do polévky, které jste kdy jedli? Já ano! A kromě nich zvládala i skvělé fleky. Vše dělala ručně, pouze za pomoci válečku a nože. Rozhodla jsem se ji napodobit a zkusit si připravit tyto těstoviny, samozřejmě v bezlepkové formě, také sama doma. A určitě to doporučuji i vám, neboť to není žádná věda a výsledek stojí za to!
Přejeme vám všechno nejlepší do nového roku 2016

Přejeme vám všechno nejlepší do nového roku 2016

Celá redakce našeho magazínu vám přeje co nejúspěšnější start do nového roku 2016. Ať se vám splní všechna vaše novoroční přání a dodržíte všechna předsevzetí. Ale především co nejvíce příjemných chvil strávených s naším magazínem!
10 tipů, jak si vylepšit cukroví

10 tipů, jak si vylepšit cukroví

Vánoční svátky jsou obdobím, kdy bychom si měli odpočinout a načerpat síly do dalšího roku. U některých z nás je vánoční čas spojen s přemírou konzumace jídla a pití. Abychom svátky přežili bez větší újmy, nabízíme několik tipů, jak si trošku odlehčit alespoň při ochutnávání cukroví
Připravujeme bezlepkové vánoční cukroví

Připravujeme bezlepkové vánoční cukroví

Blíží se Vánoce a mnozí z vás již jistě přemýšlí o tom, jaké bezlepkové vánoční cukroví budou letos připravovat tak, aby vyhovovalo bezlepkové dietě. Připravili jsme pro vás tip na kuchařku s osvědčenými bezlepkovými recepty a přidáváme několik konkrétních receptů, které si určitě najdou místo i mezi vaším vánočním pohoštěním

Lepek a jeho vliv na lidské zdraví

Všeobecně je známo, že celiakie neboli nesnášenlivost lepku (glutenu) je chronické onemocnění sliznice tenkého střeva. Připravili jsme pro vás článek, ve kterém si povíme více o tom, co je vlastně lepek, proč se vůbec v potravinářském průmyslu používá a jaký je jeho vliv na lidské zdraví
agávový sirup

Přírodní sladidla - 3. díl: Agávový a jakonový sirup

V dnešním díle se seznámíme s méně známými cizokrajnými sirupy získanými z agáve a jakonu. Oba typy sirupů jsou oblíbené zejména mezi zastánci tzv. Raw food, česky řečeno živé stravy
Vitamíny

Vitamíny - látky nezbytné pro zdraví

Vitamíny (z lat. vita = život) jsou pro naše fyzické i duševní zdraví důležité celoročně, ale s nastupujícím sychravým a chladným počasím, kdy se krátí dny a ubývá slunečných paprsků, ještě více. Pojďme si tedy společně připomenout informace známé, neboť opakování je matkou moudrosti, navíc se možná dozvíte i něco nového a zajímavého
Bezlepkové těstoviny a alternativy

Bezlepkové těstoviny a alternativy

I když nejsme Italové, kteří si bez těstovin různých tvarů a velikostí nedokáží život představit, patří těstoviny i v České republice mezi oblíbené potraviny. Používáme je nejen jako přílohu, ale připravujeme z nich i oblíbené „šunkofleky“ a v řadě domácností se zabydlely i špagety či lasagne. Zajímalo mne, jak pestrá je dnes nabídka trhu pro "bezlepkáře", příp. ty, kteří se „gluten-free“ stravují z přesvědčení. A není to vůbec špatné!
Melasa - "černý zázrak"

Melasa - "černý zázrak"

Slovo melasa je vám zajisté povědomé. Avšak jak se získává a proč bychom ji měli konzumovat již možná přesně nevíte. A to je škoda. Pojďme se proto s tímto, pro naše zdraví velmi prospěšným, přírodním produktem blíže seznámit
Ochutnejte výrobky firmy Schär

Ochutnejte výrobky firmy Schär

Trpíte celiakií, alergií na lepek, či dodržujete bezlepkovou dietu na základě vlastního přesvědčení? V tom případě jste se již určitě setkali se značkou Schär, evropskou jedničkou na trhu s "gluten free" výrobky. Znáte ale celý jejich sortiment? Ráda vás s ním seznámím a přidám i osobní zkušenost s některými z nich
Tábor bez lepku? Nově v rekreačním areálu "U Kateřiny"

Tábor bez lepku? Nově v rekreačním areálu "U Kateřiny"

Víme, že tak, jak se děti na prázdniny těší, tak se někteří rodiče děsí a důvod je jasný. Málo dovolené nebo žádná, a pak nastává problém, jak zajistit pro dítě program a dohled. Pokud se k tomu ještě přidá nějaká zdravotní komplikace, je tu o starost navíc. Ochotné babičky jistě rády vypomůžou, ale v době, kdy mnoho prarodičů ještě pracuje, musí rodiče hledat jiná řešení
Jak si doma chutně připravit pohanku

Jak si doma chutně připravit pohanku

Informace o významu a zdravotních účincích pohanky jsou v dnešní době dobře dostupné. Dnes se však zaměříme na přípravu a využití pohanky v kuchyni. Pohanku měli naši předci na talíři již v 16. století a byla primárně určena pro lidi, kteří vykonávali těžkou fyzickou práci

Stránky

Reklama
TOPlist