Radan Tuhý

 

Radan TuhýVystudoval obor BA(Hons) in Business Management na Brno International Business School - B.I.B.S., a.s. (britský bakalářský obor zaměřený na ekonomiku, management a zejména využití znalostí v praxi, tedy při podnikání a organizaci projektů).

V současné době pracuje ve společnosti AT&T, Inc. na pozici Sr. Server Administrator (od roku 2012) a vedle toho připravuje několik dalších projektů a služeb.

Sám trpí celiakií a drží několik potravinových diet. Nekonzumuje lepek, mléko, kasein, vejce a soju. Kromě toho u něj byla nedávno zjištěna histaminová intolerance.

Citát

"Největší chyba, kterou v životě můžete udělat, je mít pořád strach, že nějakou uděláte."
(Elbert Hubbard)

Funkce na webu

Zakladatel, šéfredaktor, manažer projektu

Kontakt

tel.: +420 603 869 227
e-mail: radan@zivotsdietou.cz
skype: radan_tuhy
google talk: radan@tuhy.cz
icq: 111507268

Osobní informace

Věk: 33 let
Znamení: Kozoroh
Oblíbená barva: černá

Dotazník

Co mám vlastně společného s potravinovými omezeními?

Asi všechno. Mám diagnostikovanou Celiakii a dále intoleranci laktózy, kaseinu, sóji a vajec. Dále mi byla nedávno zjištěna histaminová intolerance (HIT).

Jaký mám názor na BIO potraviny?

Perfektní způsob, jak z lidí vytáhnout násobky peněz za prakticky stejný výrobek. Marketingoví pracovníci těchto výrobců a dodavatelů mají můj obdiv.

Co já a zdravá výživa?

Snažím se jíst zdravě a kvalitně. Troufnu si říct, že se mi to docela daří. Nevýhodou je finanční stránka - kupovat kvalitní potraviny je určitě dražší. Ale věřím, že se to vyplatí.

Nejoblíbenější jídlo?

Asijské a indické speciality. ;-) Ale všeobecně cokoli, co je připraveno s láskou.

Co vaření? Je to koníček, nebo nutné zlo?

Rád si jednou za čas připravím něco speciálního a to mě baví.

Jak trávím volný čas?

Mým velkým koníčkem jsou kromě vedení tohoto internetového magazínu ;-) informační technologie a související oblasti. Kromě toho mám rád dobré filmy, hudbu, dobré jídlo, společnost milých a přátelských lidí.

Jaké je moje největší přání?

To si zatím nechám pro sebe. ;-)

Co si myslím o síti Facebook?

Facebook je fenomén dnešní doby, bez kterého se dá existovat jenom poměrně těžko. Je ale důležité se i zde řídit pravidlem "všeho s mírou". Facebook dokáže mít velký vliv na spoustu lidí, kteří pak v důsledku mohou zapomínat na vlastní přání a hodnoty a pouze slepě kopírují tendence ostatních lidí ve snaze se jim vyrovnat. Nevýhoda je, že tento postup jenom málokdy přinese opravdovou radost a štěstí...

Jaký je můj největší vzor?

Těch je více.

Ideální dovolená a relax?

Pravděpodobně cokoli, kde nebude e-mail, telefon, internet a nepříjemné povinnosti. Umění je takové chvíle dokázat vytvořit a věnovat se v nich činnostem, které nás doopravdy baví a uspokojují.

Hlídám si pravidelně svou hmotnost?

Spíše ne. Nějak se to ustálilo na určité hodnotě a tam se to drží, což mi vyhovuje.

Jaký je můj vlastní recept na zdraví?

Nestresovat se, nebrat si věci osobně, neřešit zbytečné problémy a hlavně - nevytvářet problémy tam, kde nejsou. Zní to jednoduše, ale k dosažení dokonalosti často potřebujeme celý život.

Kolik vypiju denně káv?

Pil jsem kávu hodně a dlouho, ale nedávno jsem ji o něco omezil a musím přiznat, že se to projevilo velmi pozitivně. Doporučuju všem na zvážení. Navíc je spousta vhodných alternativ, jako je např. kvalitní zelený čaj.

Kdo z týmu Život s dietou je největší blázen?

My přece nejsme žádní blázni, my jsme seriózní magazín! :-)

Obrázek uživatele Radan Tuhý

Obsah uživatele

Zimní výlet na Tři Studně

Zimní výlet na Tři Studně s potravinovým omezením

Zimní sezóna je v plném proudu. Vysočina nabízí spoustu možností, od vyhlášených běžkařských tras přes sjezdové lyžování až po delší či kratší výlety zasněženou krajinou. Tři Studně mají určitě co nabídnout, a to i pro celiaky a další jedince s potravinovým omezením
Bezlepkový tábor "U Kateřiny"

Bezlepkový tábor "U Kateřiny" je tu pro vás i v roce 2016

Provozovatelé tábora pro děti s bezlepkovou dietou se rozhodli i letos nabídnout těmto dětem možnost pobytu na táboře pro celiaky a zpříjemnit jim prázdniny na 4. turnuse v termínu 15. 8. - 27. 8. 2016 v rekreačním areálu "U Kateřiny" ve Štramberku
Připravujeme bezlepkové vánoční cukroví

Připravujeme bezlepkové vánoční cukroví

Blíží se Vánoce a mnozí z vás již jistě přemýšlí o tom, jaké bezlepkové vánoční cukroví budou letos připravovat tak, aby vyhovovalo bezlepkové dietě. Připravili jsme pro vás tip na kuchařku s osvědčenými bezlepkovými recepty a přidáváme několik konkrétních receptů, které si určitě najdou místo i mezi vaším vánočním pohoštěním
Tábor bez lepku? Nově v rekreačním areálu "U Kateřiny"

Tábor bez lepku? Nově v rekreačním areálu "U Kateřiny"

Víme, že tak, jak se děti na prázdniny těší, tak se někteří rodiče děsí a důvod je jasný. Málo dovolené nebo žádná, a pak nastává problém, jak zajistit pro dítě program a dohled. Pokud se k tomu ještě přidá nějaká zdravotní komplikace, je tu o starost navíc. Ochotné babičky jistě rády vypomůžou, ale v době, kdy mnoho prarodičů ještě pracuje, musí rodiče hledat jiná řešení
Festival bez lepku

Festival bez lepku 30. srpna 2015 v Brně

Na podporu bezlepkové diety se chystá další festival, který proběhne tentokrát v Brně, a to konkrétně v neděli 30. srpna. V jeden den se na něm sejdou výrobci pečiva, uzenin, hotových jídel, směsí a nápojů. Získali jsme podrobnější informace, které vám přinášíme v tomto článku
Restaurant Lavande

Nová restaurace Lavande, kde vyjdou vstříc všem potravinovým omezením

V září loňského roku byla v Lidické 2 na Praze 5, přímo u Vltavy, otevřená restaurace, kde se snaží vyjít vstříc hostům s různým dietním omezením. Většina jídel ze stálého menu je přirozeně bezlepková, přílohy se dají zaměňovat nebo nahradit salátem či grilovanou zeleninou
AeskuLab spouští osvětový program BEZLEPKOVÍ

AeskuLab spouští osvětový program BEZLEPKOVÍ

Společnost AeskuLab spustila osvětový program "BEZLEPKOVÍ", jehož cílem je seznámit širokou veřejnost s problematikou lepkové intolerance. Ta by se s ohledem na stoupající počet diagnóz dala označit za civilizační onemocnění
Skrytý lepek v potravinách: Na co si dát pozor?

Skrytý lepek v potravinách: Na co si dát pozor?

Všeobecně platí, že bezlepkové potraviny můžeme rozdělit na přirozeně bezlepkové a takové, ze kterých byl lepek odstraněn během výrobního procesu. Většina lidí automaticky předpokládá, že přirozeně bezlepkové potraviny lepek nemůžou obsahovat. To ovšem nemusí být nutně pravda
Test bezlepkové směsi na chleba Rustikální

Test bezlepkové směsi na chleba Rustikální

Bezlepkových směsí na chleba je velké množství. Jak se tedy orientovat v tom, které bezlepkové směsi jsou kvalitní a dobře použitelné a které naopak nikoli? Abychom vám s výběrem pomohli, rozhodli jsme se otestovat bezlepkovou směs Rustikální od českého výrobce Nominal
Bezlepkové pivo Celia

Znáte bezlepkové pivo Celia?

Pokud patříte do skupiny lidí, kteří musí držet bezlepkovou dietu, a dostanete občas chuť na pivo, máme pro vás tip v podobě bezlepkového piva Celia, které vyrábí Žatecký pivovar
Kuřecí stehna na medové zelenině

Kuřecí stehna na medové zelenině

Pečené kuře je poměrně klasické jídlo, které již v mnoha ohledech zdomácnělo. Dnes si společně ukážeme, že i takový pokrm, jako jsou pečená kuřecí stehna, může být připravený netradičně a zajímavě
Bramborové šišky

Bramborové šišky nejen s mákem

"Když jsem byl malý, bylo to moje nejoblíbenější jídlo", " Nejlepší dělala moje babička", takové a podobné hlášky můžeme slyšet, když se začne mezi známými mluvit o bramborových šiškách s mákem. Proč je nedopřát sobě nebo dětem i v bezlepkové formě, a to docela snadno a rychle
Jablečný kompot se skořicí a hřebíčkem

Jablečný kompot se skořicí a hřebíčkem

Příprava jablečného kompotu ochuceného skořicí a hřebíčkem je jednoduchá a vy tak získáte zdravou a osvěžující svačinu, kterou si můžete dopřát kdykoli během dne
Pikantní bramborový guláš s hovězí sekanou

Pikantní bramborový guláš s hovězí sekanou

Možná ne zcela standardní, zato velmi chutný pikantní bramborový guláš s hovězí sekanou
Bezlepkový chleba z domácí pekárny

Bezlepkový chleba z domácí pekárny

Po několika pokusech se mi podařilo vytvořit recept na bezlepkovou směs na chleba pro domácí pekárnu. Optimálního výsledku dosáhnete s pekárnou Panasonic, ale můžete využít i jakékoli jiné pekárny vybavené bezlepkovým programem
Reklama
TOPlist