Připravujeme bezlepkové vánoční cukroví

Připravujeme bezlepkové vánoční cukroví
Blíží se Vánoce a mnozí z vás již jistě přemýšlí o tom, jaké bezlepkové vánoční cukroví budou letos připravovat tak, aby vyhovovalo bezlepkové dietě. Připravili jsme pro vás tip na kuchařku s osvědčenými bezlepkovými recepty a přidáváme několik konkrétních receptů, které si určitě najdou místo i mezi vaším vánočním pohoštěním

Pečení dietního vánočního cukroví pro potravinová omezení je celkově trošku náročnější, protože klasické recepty obsahují téměř vždy mouku (obsahující lepek), která je pro osoby s  celiakií nevhodná. Na jednu stranu je teoreticky možné použít mouku bezlepkovou, v praxi je to ale složitější vzhledem k tomu, že každá taková mouka bez lepku je specifickým produktem s často celkem výrazně rozdílnými vlastnostmi.

Reklama

Naštěstí je v dnešní době dostupné větší množství bezlepkových směsí, které dokážou mouku nahradit. Jednou z nich je Bezlepková mouka NOMIX, kterou jsme vám již dříve představovali. Díky pozitivním reakcím mnoha čtenářů a celiaků jsme se rozhodli na tuto skutečnost navázat a seznámit vás s novou bezlepkovou kuchařkou, ve které naleznete kromě desítek receptů na běžná jídla také celou řadu receptů na vánoční cukroví.

Bezlepková mouka Nomix

Proč si pořídit bezlepkovou kuchařku od Nominalu

Hlavním důvodem je především skutečnost, že recepty jsou vytvořené speciálně pro bezlepkové směsi společnosti Nominal. Tím vlastně prakticky odpadá komplikace s rozdílnými vlastnostmi mouky a souvisejícím nejistým výsledkem, kterou jsme zmiňovali v úvodu.

K bezlepkové mouce Nomix existuje velké množství ověřených receptů

Prakticky tak můžeme říct, že k bezlepkové mouce NOMIX existuje velké množství ověřených receptů, které vám do kuchyně při pečení navrátí pohodu a díky tomu tu správnou vánoční atmosféru.

Bezlepková kuchařka od Nominalu
Bezlepková kuchařka od Nominalu

Samotná kuchařka obsahuje mimo samotných receptů také užitečné rady pro začátek, popis tvorby kynutého a křehkého těsta nebo například těsta na čerstvé těstoviny, listové či odpalované těsto. Pokud tedy s pečením a vařením bezlepkových jídel a vánočního cukroví teprve začínáte, dozvíte se vše potřebné.

Pečeme na Vánoce

Hlavním tématem konce roku je vždy příprava již zmíněného vánočního cukroví. V bezlepkové kuchařce Pečeme a vaříme bezlepkově s Nominalem naleznete celou sekci, která obsahuje 23 ověřených receptů, a to včetně bezlepkové vánočky, mandlových rohlíčků nebo perníčků.

Vánoce se kvapem blíží, proto jsme vybrali tři recepty, které jsme uveřejnili v našem magazínu a jejich popis (i s odkazy na samotné recepty včetně surovin a postupu) naleznete na konci tohoto článku. Tak neváhejte a začněte s plánováním a přípravami co nejdříve!

Kde seženete bezlepkovou kuchařku od Nominalu

Kuchařku zakoupíte téměř ve všech obchodech se zdravou výživou (případně na objednání). Alternativně je možné kuchařku pořídit přímo v internetovém obchodě Nominal.

Na závěr připojujeme ukázky slíbených receptů:

MedovníčkyMedovníčky

Jednou z mnoha bezlepkových variací vánočního cukroví jsou také bezlepkové medovníčky. Připravili jsme pro vás recept na toto bezlepkové cukroví za použití bezlepkové směsi Nomix. zobrazit celý recept

Ořechová hnízdaOřechová hnízda

Toto cukroví je vlastně variací na sušenky. Ovšem místo lisu či jiných tvarovacích nástrojů použijeme lis na česnek. zobrazit celý recept
 

Mandlové rohlíčkyMandlové rohlíčky

Jednou z variací vánočního cukroví jsou tyto mandlové rohlíčky s krémem a čokoládovou polevou, to vše v bezlepkové podobě. zobrazit celý recept


Přidat komentář

Filtered HTML

  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Povolené HTML značky: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
CAPTCHA
Ochrana před spamem.
Reklama
TOPlist