Recept: Jablečný kompot se skořicí a hřebíčkem

Jablečný kompot se skořicí a hřebíčkem
Příprava jablečného kompotu ochuceného skořicí a hřebíčkem je jednoduchá a vy tak získáte zdravou a osvěžující svačinu, kterou si můžete dopřát kdykoli během dne
Suroviny: 

přibližně 1/2 kg jablek

4 ks hřebíčku

1-2 ks celé skořice

voda

Jablka očistíme, oloupeme slupku (můžeme použít např. škrabku) a následně rozčtvrtíme a zbavíme je jader. Pokud máme větší jablka, můžeme čvrtky ještě nakrájet na více kousků, abychom získali přiměřeně velké kousky jablek.

Zelená jablka
Zelená jablka

Do hrnce vložíme jablka a nalijeme vodu tak, aby všechny kousky jablek byly ponořeny. Přidáme skořici, hřebíček a vaříme tak dlouho, dokud jablka nezměknou (typicky 30 - 45 minut).

Reklama

Výsledný produkt (tedy kompot) podáváme vychlazený z lednice, a to buď samostatně, nebo alternativně jako přílohu k jídlům např. z drůbeže.

Obrázek uživatele Radan Tuhý
Radan Tuhý, BA
Šéfredaktor, publisher
Reklama

Komentáře

Obrázek uživatele Eva Dojčarová

Mňam mňam, my ho vaříme teď v zimě pořád :) Ještě se může přidat hvězdičky badyánu :)

Přidat komentář

Filtered HTML

  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Povolené HTML značky: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
Odesláním tohoto formuláře souhlasíte s podmínkami služby Mollom.
Reklama
TOPlist