Zimní výlet na Tři Studně s potravinovým omezením

Zimní výlet na Tři Studně
Zimní sezóna je v plném proudu. Vysočina nabízí spoustu možností, od vyhlášených běžkařských tras přes sjezdové lyžování až po delší či kratší výlety zasněženou krajinou. Tři Studně mají určitě co nabídnout, a to i pro celiaky a další jedince s potravinovým omezením

Cestování s celiakií a potravinovým omezením není již zdaleka takovou komplikací, jako tomu bylo dříve. O tom jsme se již mnohokrát přesvědčili, namátkou můžeme zmínit například jeden z posledních výletů do Londýna naší redaktorky Veroniky.

Reklama

V rámci dnešního typu na výlety s potravinovými omezeními se vypravíme na Tři Studně. Věříme, že mnohým z vás nemusíme tuto destinaci nějak blíže představovat, ale pro úplnost se na tuto v poslední době populární destinaci podíváme trochu blíže.

Tři Studně a zasněžená krajina
Tři Studně a zasněžená krajina

Ráj nejen pro běžkaře

Většina nadšenců do běžeckého lyžování určitě zpozorní. Přece jenom, Tři Studně se nachází, co by kamenem dohodil od Nového Města, kde již opakovaně probíhal závod Zlatá lyže. V zimních měsících tak prakticky v celém tomto okolí nalezneme spoustu běžkařských tratí, které jsou pravidelně upravovány. Nechybí ani možnost delších či kratších výletů do okolí, kde určitě potkáte spoustu dalších vyznavačů tohoto oblíbeného zimního sportu.

Ráj nejen pro běžkaře  Ráj nejen pro běžkaře  Ráj nejen pro běžkaře
Ráj nejen pro běžkaře

Pokud běžky nemáte příliš v oblibě, máte možnost využít některé z blízkých sjezdovek. Nelze ji sice úplně srovnávat s vysokými horami, na druhou stranu zde máme více příležitostí i pro případné pěší výlety do okolí, které má určitě co nabídnout, a to nejen v zimě.

Stravování s potravinovým omezením

Jednou z hlavních komplikací výletů, sportovních aktivit mimo blízkou oblast domova a zejména cestování je pro celiaky a jedince s potravinovými omezeními považováno stravování. Většina z nás si má sice možnost připravit jídlo s sebou, ale ani to nemusí být úplně vždy vhodnou alternativou, což platí především v případě histaminové intolerance.

Penzion Horácko
Penzion Horácko

Nalezení vhodné restaurace není již v dnešní době naštěstí tak náročné jak by se na první pohled mohlo zdát. Minulý víkend jsem podnikl jednodenní výlet na Tři Studně s tím, že kromě menší vycházky po okolí zkusím najít i vhodnou restauraci, kde budou potřebám celiaků a jedinců s potravinovým omezením rozumět.

Oběd v penzionu Horácko

Jedním z restauračních zařízení přímo na Třech Studních je wellness penzion Horácko. Jak již název napovídá, penzion nenabízí pouze možnost stravování, ale také ubytování a wellness. V případě jednodenního výletu mě však zajímala zejména možnost oběda, proto jsem se kolem poledne vypravil do této restaurace, a to bez jakékoli předchozí domluvy. Věděl jsem, že restaurací je v okolí poměrně dostatek, takže bych v nejhorším případě mohl zkusit přejet jinam. To ale nebylo potřeba a návštěvy rozhodně nelituju.

Hovězí steak s chutným salátem
Hovězí steak s chutným salátem

Faktem je, že všechny restaurace by již nějaký ten pátek měly být s problematikou alergenů v potravinách obeznámeny, a to nejen v souvislosti s legislativou Evropské unie (každá restaurace musí uvádět obsažené alergeny), ale hlavně proto, že nějaké potravinové omezení se objevuje u stále většího procenta populace.

V restauraci penzionu Horácko mají nejen obsažený seznam alergenů k nahlédnutí, ale především jsou si této problematiky vědomi, což platí nejen pro kuchaře, ale také pro personál. Domluva přípravy jídla bez jakýchkoli alergenů byla tedy otázkou několika vět a během krátké doby se přede mnou objevil hovězí steak z místního chovu s domácími hranolky a salátem (v ceně hlavního chodu).

Interiér restaurace
Interiér restaurace

Restaurace měla v nabídce mimo několika druhů kvalitních hovězích steaků také výběr burgerů, které si hosté u okolních stolů pochvalovali, a možnost přípravy jídel a menších porcí pro ty nejmenší.

Závěrem

Pokud vás láká možnost strávit den či (prodloužený) víkend na Třech Studních, stravování se určitě nebojte. Sněhu je v nejbližším okolí téměř každou zimu hodně, což můžete mimo jiné ověřit také na webových stránkách o této obci, kde kromě aktuální teploty naleznete také webovou kameru.

Přejeme příjemné chvíle strávené na Třech Studních!

Přidat komentář

Filtered HTML

  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Povolené HTML značky: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
CAPTCHA
Ochrana před spamem.
Reklama
TOPlist