Bezmasá jídla

Letní zeleninová frittata

Letní zeleninová frittata

V letním horku není moc chuť na vydatné a teplé jídlo, a tak vařím jen lehčí jídla. Frittata patří mezi ně. Je rychlá, dá se skvěle obměňovat, zužitkujete do ní vše co zrovna zahrada nabízí a chutná je teplá i vychladlá. Se spoustou čerstvého salátu hravě vytvoří lehký oběd i skvělou večeři
Bramborová placka - tortilla

Bramborová placka - tortilla

Dá se jíst horká i za studena, je dobrou volbou pro vydatnou svačinu či studený oběd s sebou na cesty. Recept pochází ze španělské kuchyně, je jednoduchý a je vhodný pro osoby dodržující bezlepkovou i bezmléčnou dietu
Májiny bramborové placky

Májiny bramborové placky

Recept na univerzální bramborové placky, který je bezlepkový a bez přidané laktózy, sóji, vajec či jakýchkoli dalších alergenů. Přesto jsou konzistenčně i chuťově velmi dobré. Pro případné dochucení můžete využít to, co je pro vaši dietu akceptovatelné
Cizrnové karbanátky

Cizrnové karbanátky

Využití cizrny je širší, než by se na první pohled mohlo zdát. Jedna z možností jsou například následující cizrnové karbanátky, které jsou upraveny do bezlepkové podoby
Rychlý a jednoduchý špenát

Rychlý a jednoduchý špenát

Špenát si mnoho z nás pamatuje ze školních jídelen v podobě nevábné zelené hmoty, na kterou je lepší co nejrychleji zapomenout. Špenát je však ve skutečnosti velmi chutnou a hodnotnou zeleninou, kterou bychom se neměli bát znovuobjevit. Zvláště teď v jarních měsících nám dodá spoustu vitamínů a energie
České buchty bezlepkové

České buchty bezlepkové

Čím jiným naplnit Honzíkovi raneček na vandr, než dobrými buchtami. Tentokrát z bezlepkového těsta.
Zapékané ratatouille

Zapékané ratatouille

Ratatouille je výborný zeleninový pokrm pocházející z oblasti francouzského města Nice. Je připravován v mnoha podobách a servírován buď samostatně, nebo jako příloha k masu či jiným pokrmům. Jeho příprava není nijak náročná a chutná skvěle

Těstoviny s dýňovo-ořechovou omáčkou

Rychle připravené a chutné zimní jídlo. Perfektní oběd nebo i lehká večeře. Dýně se nebojte a určitě ji vyzkoušejte. Patří mezi jednu z nejhodnotnějších zelenin a tepelně zpracovaná má příjemně nasládlou, kaštanovou chuť
Bramborové šišky

Bramborové šišky nejen s mákem

"Když jsem byl malý, bylo to moje nejoblíbenější jídlo", " Nejlepší dělala moje babička", takové a podobné hlášky můžeme slyšet, když se začne mezi známými mluvit o bramborových šiškách s mákem. Proč je nedopřát sobě nebo dětem i v bezlepkové formě, a to docela snadno a rychle
Vánoční kuba z pohanky

Vánoční kuba z pohanky

Vánoční Černý kuba dříve nesměl chybět na žádném štědrovečerním stole. Jídlo má v českých zemích dlouhou tradici a jeho název je odvozen od tmavého zabarvení, které mu dodávají sušené hříbky. V původní receptuře se místo pohanky používají ječné krupky

Stránky

Reklama
TOPlist