Recept: Minestrone (polévka)
2 litry vody
220 g suchých bílých fazolí
1 velká mrkev nakrájená na kostky
1 řapíkatý celer nakrájený na kostky
1 cibule nasekaná na jemno
2 pórky nakrájené na kolečka
1 střední cuketa nakrájená na kostky
¼ hlávky nakrájené kapusty
2 stroužky česneku
snítka bazalky nasekané na jemno
1 lžíce hoblinek parmezánu
sůl
pepř
olivový olej
Fazole uvaříme ve vodě do poloměkka. Lepší je použít tlakový hrnec, který dobu vaření zkrátí. Ve druhém kastrolu rozpálíme olivový olej, opékáme na něm cibuli a mrkev, dokud nezačne zlátnou, pak přidáme celer a fazole i s vodou, ve které jsme fazole vařili a osolíme. Množství vody dáme podle toho, jaké množství a jak hustou chceme polévku mít.
Po chvíli do polévky přidáme pórek. Necháme chvíli vařit a přidáme cuketu. Zkusíme jak měkké jsou již fazole a zelenina. Na závěr přidáme kapustu a jen chvíli povaříme. Odebereme asi ¼ polévky, kterou rozmixujeme tyčovým mixérem a vrátíme zpět k původní polévce. Ochutíme bazalkou a česnekem, podáváme posypané parmezánem.
Přidat komentář