Recept: Dýňový krém s cibulí a smetanou
Dýně patří mezi moji nejoblíbenější zeleninu, každý rok se těším na konec léta, až mi začne na zahrádce zrát. Je velmi chutná, mnohotvárná a díky velikosti jejích plodů z ní navaříte spoustu jídla. Dýňový krém je jen jednou z mnoha variací polévek, které z této výborné zeleniny dělám
27.8.2012 Zahrada k nakousnutí.cz Komentáře (0)
Suroviny:
1 kg dýně, nakrájené na kostičky a zbavené semínek
1 velká cibule
1 lžíce olivového oleje
750 ml zeleninového vývaru
1 dl smetany na šlehání
dýňový olej
hrst sušených dýňových semínek
sůl
pepř
V hrnci rozehřejeme olivový olej a necháme na něm zesklovatět na kostičky nakrájenou cibuli. Přidáme kostky dýně a za stálého míchání opékáme, dokud nám nezačne zlátnou. Poté zalijeme vývarem, osolíme a zvolna vaříme dokud není dýně měkká.
Reklama
Uvařenou dýni rozmixujeme tyčovým mixérem, vlijeme smetanu a opepříme. Krém podáváme posypaný dýňovými semínky, zakápnutý dýňovým olejem troškou smetany.
Zahrada k nakousnutí.cz
Spolupracující portál s kvalitními a vyzkoušenými recepty
Reklama
Přidat komentář