Recept: Dýňový krém s cibulí a smetanou

Dýně patří mezi moji nejoblíbenější zeleninu, každý rok se těším na konec léta, až mi začne na zahrádce zrát. Je velmi chutná, mnohotvárná a díky velikosti jejích plodů z ní navaříte spoustu jídla. Dýňový krém je jen jednou z mnoha variací polévek, které z této výborné zeleniny dělám
Suroviny: 

1 kg dýně, nakrájené na kostičky a zbavené semínek

1 velká cibule

1 lžíce olivového oleje

750 ml zeleninového vývaru

1 dl smetany na šlehání

dýňový olej

hrst sušených dýňových semínek

sůl

pepř

V hrnci rozehřejeme olivový olej a necháme na něm zesklovatět na kostičky nakrájenou cibuli. Přidáme kostky dýně a za stálého míchání opékáme, dokud nám nezačne zlátnou. Poté zalijeme vývarem, osolíme a zvolna vaříme dokud není dýně měkká.

Reklama

Uvařenou dýni rozmixujeme tyčovým mixérem, vlijeme smetanu a opepříme. Krém podáváme posypaný dýňovými semínky, zakápnutý dýňovým olejem troškou smetany.

Obrázek uživatele Zahrada k nakousnutí.cz
Zahrada k nakousnutí.cz
Spolupracující portál s kvalitními a vyzkoušenými recepty
Reklama

Přidat komentář

Filtered HTML

  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Povolené HTML značky: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
CAPTCHA
Ochrana před spamem.
Reklama
TOPlist