Recept: Letní rajčatová polévka

Letní rajčatová polévka
Připravte si letní polévku z rajčat a čerstvé zeleniny
Suroviny: 

750 g zralých rajčat

3 jarní cibulky bez natě

1 l vody

kukuřičné mušličky 4 hrsti

Sůl

Oregano

Čtyřbarevný pepř

Bazalka

Kávová lžička petrželového pesta (či petrželová nať na vyvaření)

Polévková lžíce kvalitního za studena lisovaného oleje dle chuti

Rajčata krátce povaříme a poté oloupeme. Najkrájíme na větší kousky, cibuli na kolečka. Dáme do hrnce, přilijeme 1 l vody, osolíme, přidáme koření, petrželové pesto a vaříme pod poklicí na mírném plameni 15 minut.

Reklama

Polévka
Polévka

Přisypeme mušličky a vaříme zakryté 10 minut. Pokud jsou mušličky ještě tvrdé, odstavíme a pod poklicí necháme dojít. Na závěr přidáme lžíci oleje. Můžeme ochutit čerstvou nasekanou bazalkou.

Polévka
Sklenice
Koření
Těstoviny

Ti, kteří mohou mléko si mohou do polévky nasypat na hrubo strouhaný parmezán.

Obrázek uživatele Soňa Škeřík
Ing. et Bc. Soňa Škeřík
Nutriční specialistka
Reklama

Přidat komentář

Filtered HTML

  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Povolené HTML značky: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
CAPTCHA
Ochrana před spamem.
Reklama
TOPlist