Recept: Minestrone (polévka)

Tato sytá a výborná polévka patřila údajně mezi oblíbená jídla již samotného Leonarda da Vinci. V Itálii se její složení trošku liší region od regionu a také ročním obdobím, ve kterém se právě vaří. Je totiž plná zeleniny a záleží na kuchaři, jakou do ní dá. Recept s bílými fazolemi je z Toskánska, z kraje, ze kterého slavný malíř pocházel
Suroviny: 

2 litry vody

220 g suchých bílých fazolí

1 velká mrkev nakrájená na kostky

1 řapíkatý celer nakrájený na kostky

1 cibule nasekaná na jemno

2 pórky nakrájené na kolečka

1 střední cuketa nakrájená na kostky

¼ hlávky nakrájené kapusty

2 stroužky česneku

snítka bazalky nasekané na jemno

1 lžíce hoblinek parmezánu

sůl

pepř

olivový olej

Fazole uvaříme ve vodě do poloměkka. Lepší je použít tlakový hrnec, který dobu vaření zkrátí. Ve druhém kastrolu rozpálíme olivový olej, opékáme na něm cibuli a mrkev, dokud nezačne zlátnou, pak přidáme celer a fazole i s vodou, ve které jsme fazole vařili a osolíme. Množství vody dáme podle toho, jaké množství a jak hustou chceme polévku mít.

Reklama

Po chvíli do polévky přidáme pórek. Necháme chvíli vařit a přidáme cuketu. Zkusíme jak měkké jsou již fazole a zelenina. Na závěr přidáme kapustu a jen chvíli povaříme. Odebereme asi ¼ polévky, kterou rozmixujeme tyčovým mixérem a vrátíme zpět k původní polévce. Ochutíme bazalkou a česnekem, podáváme posypané parmezánem.

Obrázek uživatele Zahrada k nakousnutí.cz
Zahrada k nakousnutí.cz
Spolupracující portál s kvalitními a vyzkoušenými recepty
Reklama

Přidat komentář

Filtered HTML

  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Povolené HTML značky: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
CAPTCHA
Ochrana před spamem.
Reklama
TOPlist