Recept: Klasická vajíčková pomazánka
Tuhle pomazánku si pamatuji ještě z mateřské školky, kde nám ji dělali docela často. Občas si ji dělám i doma, zvláště v období po velikonocích nebo na jaře, kdy mám spoustu vajíček a kdy jsou také již první zelené bylinky, se kterými se skvěle kombinuje
12.3.2013 Zahrada k nakousnutí.cz Komentáře (0)
Suroviny:
5-6 vajec uvařených natvrdo
2-3 lžíce změklého másla (i bezlaktózové, popř. margarín)
1 vrchovatá lžička plnotučné hořčice
sůl
čerstvě mletý pepř
Uvařená vejce oloupeme a nastrouháme na struhadle buď nahrubo, nebo najemno, záleží na tom, jakou strukturu pomazánky chceme mít a co nám více chutná. Vajíčka lze také rozmačkat jen vidličkou.
Reklama
Rozmělněná vajíčka smícháme s měkkým máslem, hořčicí a dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem.
Do pomazánky lze vmíchat najemno nasekanou pažitku, řeřichu nebo nať jarní cibulky. Nebo prostě jen namažte krajíc chleba a bylinkami posypejte.
Zahrada k nakousnutí.cz
Spolupracující portál s kvalitními a vyzkoušenými recepty
Reklama
Přidat komentář