Recept: Klasická vajíčková pomazánka

Klasická vajíčková pomazánka
Tuhle pomazánku si pamatuji ještě z mateřské školky, kde nám ji dělali docela často. Občas si ji dělám i doma, zvláště v období po velikonocích nebo na jaře, kdy mám spoustu vajíček a kdy jsou také již první zelené bylinky, se kterými se skvěle kombinuje
Suroviny: 

5-6 vajec uvařených natvrdo

2-3 lžíce změklého másla (i bezlaktózové, popř. margarín)

1 vrchovatá lžička plnotučné hořčice

sůl

čerstvě mletý pepř

Uvařená vejce oloupeme a nastrouháme na struhadle buď nahrubo, nebo najemno, záleží na tom, jakou strukturu pomazánky chceme mít a co nám více chutná. Vajíčka lze také rozmačkat jen vidličkou.

Reklama

Rozmělněná vajíčka smícháme s měkkým máslem, hořčicí a dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem.

Klasická vajíčková pomazánka
Klasická vajíčková pomazánka

Do pomazánky lze vmíchat najemno nasekanou pažitku, řeřichu nebo nať jarní cibulky. Nebo prostě jen namažte krajíc chleba a bylinkami posypejte.

Obrázek uživatele Zahrada k nakousnutí.cz
Zahrada k nakousnutí.cz
Spolupracující portál s kvalitními a vyzkoušenými recepty
Reklama

Přidat komentář

Filtered HTML

  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Povolené HTML značky: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
CAPTCHA
Ochrana před spamem.
Reklama
TOPlist