Recept: Jemná kakaová roláda se smetanou nebo džemem
6 vajec
120 g cukru krystal
30 g holandského kakaa
máslo (na vymazání plechu)
smetana na šlehání (nebo džem)
jahody
trocha mletých ořechů
Předtím než se pustíme do přípravy těsta na roládu si připravíme plech na pečení, který vyložíme pečícím papírem. Papír potřeme máslem, vysypeme kakaem a ořechy.
Troubu rozehřejeme na 180°C.
V míse ušleháme do nadýchané pěny vejce s cukrem a na závěr postupně vešleháme kakao. Těsto lehce rozetřeme na plech, pracujeme co nejrychleji, aby se udržela nadýchanost těsta, a dáme péci. Neotvíráme troubu během pečení ! Po upečení stáhneme z pečícího papíru na lehce navlhčenou utěrku, srolujeme a necháme prochladnout.
Vychladlou roládu plníme ušlehanou smetanou a na kousky nakrájenými jahodami nebo jen džemem.
Přidat komentář