Předtím než se pustíme do přípravy těsta na roládu si připravíme plech na pečení, který vyložíme pečícím papírem. Papír potřeme máslem, vysypeme kakaem a ořechy.
Troubu rozehřejeme na 180°C.
V míse ušleháme do nadýchané pěny vejce s cukrem a na závěr postupně vešleháme kakao. Těsto lehce rozetřeme na plech, pracujeme co nejrychleji, aby se udržela nadýchanost těsta, a dáme péci. Neotvíráme troubu během pečení ! Po upečení stáhneme z pečícího papíru na lehce navlhčenou utěrku, srolujeme a necháme prochladnout.
Vychladlou roládu plníme ušlehanou smetanou a na kousky nakrájenými jahodami nebo jen džemem.
Suroviny:
6 vajec
120 g cukru krystal
30 g holandského kakaa
máslo (na vymazání plechu)
smetana na šlehání (nebo džem)
jahody
trocha mletých ořechů
Perex:
Tento recept mám ze sešitku receptů, které si psala moje prababička, a který opatruji jako oko v hlavě. Roláda je rychlá, lehká jako peříčko a zcela bez mouky. V naší rodině patří k nejoblíbenějším
Alergeny rozšířené:
Perex doporučujeme:
Roláda je rychlá, lehká jako peříčko a zcela bez mouky
Perex titulka:
Tento recept mám ze sešitku receptů, které si psala moje prababička, a který opatruji jako oko v hlavě. Roláda je rychlá, lehká jako peříčko a zcela bez mouky. V naší rodině patří k nejoblíbenějším
Perex upoutávka:
Roláda je rychlá, lehká jako peříčko a zcela bez mouky