Recept: Jemná kakaová roláda se smetanou nebo džemem

Tento recept mám ze sešitku receptů, které si psala moje prababička, a který opatruji jako oko v hlavě. Roláda je rychlá, lehká jako peříčko a zcela bez mouky. V naší rodině patří k nejoblíbenějším
Suroviny: 

6 vajec

120 g cukru krystal

30 g holandského kakaa

máslo (na vymazání plechu)

smetana na šlehání (nebo džem)

jahody

trocha mletých ořechů

Předtím než se pustíme do přípravy těsta na roládu si připravíme plech na pečení, který vyložíme pečícím papírem. Papír potřeme máslem, vysypeme kakaem a ořechy.

Troubu rozehřejeme na 180°C.

Reklama

V míse ušleháme do nadýchané pěny vejce s cukrem a na závěr postupně vešleháme kakao. Těsto lehce rozetřeme na plech, pracujeme co nejrychleji, aby se udržela nadýchanost těsta, a dáme péci. Neotvíráme troubu během pečení ! Po upečení stáhneme z pečícího papíru na lehce navlhčenou utěrku, srolujeme a necháme prochladnout.

Vychladlou roládu plníme ušlehanou smetanou a na kousky nakrájenými jahodami nebo jen džemem.

Obrázek uživatele Zahrada k nakousnutí.cz
Zahrada k nakousnutí.cz
Spolupracující portál s kvalitními a vyzkoušenými recepty
Reklama

Přidat komentář

Filtered HTML

  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Povolené HTML značky: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
CAPTCHA
Ochrana před spamem.
Reklama
TOPlist