Recept: Vyskakovací čokoládové cukroví bezlepkové

Vyskakovací čokoládové cukroví
Rychlé cukroví, které není třeba válet ani vykrajovat, protože se peče ve formičkách. Báječně voní po čokoládě, oříšcích a kardamomu
Suroviny: 

330 g bezlepkové mouky (Jizerka, Schär)

50 g holandského kakaa

240 g másla

2 vrchovaté polévkové lžíce najemno nastrouhané kvalitní tmavé čokolády

2 lžíce smetany

210 g moučkového cukru

130 g mletých lískových ořechů

1/4 lžičky mletého kardamomu

Ze všech surovin vypracujeme hladké těsto, které necháme přes noc odpočinout v lednici. Pokud se nám těsto při zpracování lepí přidáme lžíci smetany navíc.

Reklama

Z odpočinutého těsta odebíráme malé kousky a vmáčkneme je do kovových formiček. Formičky předtím důkladně vymažeme tukem.

Vyskakovací čokoládové cukroví bezlepkové
Vyskakovací čokoládové cukroví bezlepkové

Naplněné formičky dáme na plech a pečeme při 180°C 12-15 min. Cukroví necháme ve formičkách vychladnou a pak vyklopíme.

Obrázek uživatele Zahrada k nakousnutí.cz
Zahrada k nakousnutí.cz
Spolupracující portál s kvalitními a vyzkoušenými recepty
Reklama

Přidat komentář

Filtered HTML

  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Povolené HTML značky: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
Odesláním tohoto formuláře souhlasíte s podmínkami služby Mollom.
Reklama
TOPlist