Ze všech surovin vypracujeme hladké těsto, které necháme přes noc odpočinout v lednici. Pokud se nám těsto při zpracování lepí přidáme lžíci smetany navíc.
Z odpočinutého těsta odebíráme malé kousky a vmáčkneme je do kovových formiček. Formičky předtím důkladně vymažeme tukem.
Vyskakovací čokoládové cukroví bezlepkové
Naplněné formičky dáme na plech a pečeme při 180°C 12-15 min. Cukroví necháme ve formičkách vychladnou a pak vyklopíme.
Suroviny:
330 g bezlepkové mouky (Jizerka, Schär)
50 g holandského kakaa
240 g másla
2 vrchovaté polévkové lžíce najemno nastrouhané kvalitní tmavé čokolády
2 lžíce smetany
210 g moučkového cukru
130 g mletých lískových ořechů
1/4 lžičky mletého kardamomu
Obrázek:
Perex:
Rychlé cukroví, které není třeba válet ani vykrajovat, protože se peče ve formičkách. Báječně voní po čokoládě, oříšcích a kardamomu
Alergeny rozšířené:
Perex titulka:
Rychlé cukroví, které není třeba válet ani vykrajovat, protože se peče ve formičkách. Báječně voní po čokoládě, oříšcích a kardamomu