Recept: Treska s květákovým pyré a špenátovým pestem

Treska se špenátovým pestem
I přes dlouhý název receptu se jedná o rychlé a velmi dobré jídlo. Rybí filety si z obchodu přineste již očištěné, ušetří vám to čas při přípravě, pyré a pesto máte hotové během několika minut. Jídlo se skvěle snoubí se sklenkou bílého vína
Suroviny: 

4 porce bělomasé ryby s kůží (může to být treska, mořský vlk, candát)

1 květák (očistěný a rozdělený na jednotlivé růžičky)

110 ml smetany (lze i sójové)

1 lžíce másla (i bezlaktózového)

2 šálky čerstvých špenátových listů

1/2 šálku lístků hladkolisté petržele

1/2 šálku nahrubo nasekaných vlašských ořechů

1/4 šálku strouhaného parmezánu

2 stroužky česneku

4 lžíce extra panenského olivového oleje

sůl

čerstvě mletý čtyřbarevný pepř

Do vroucí osolené vody dejte vařit květákové růžičky, dokud nejsou měkké, ale nikoliv úplně rozvařené. Trvá to asi 7-10 minut dle velikosti růžiček.

Reklama

Mezitím co se vaří květák si připravíme pesto. Špenátové  a petrželové lístky, spolu s česnekem, ořechy, parmezánem a se dvěma lžícemi oleje dáme do mixéru a rozmixujeme, ke konci přidáme zbývající dvě lžíce oleje a rozmixujeme do hladka. Ochutnáme, dopepříme a v případě potřeby dosolíme. Dáme stranou. Uvařený květák scedíme a tyčovým mixérem spolu se smetanou a máslem vyšleháme na hladké pyré. Lehce osolíme.

Treska opékaná na pánvi
Treska opékaná na pánvi

Na silně rozpálené pánvi s kapkou oleje opečeme porce ryby. Nejdříve na straně kde je kůže cca 3 minuty, pak rybku obrátíme, vypneme příkon tepla a dopečeme další 2 minuty. Osolíme a dochutíme čerstvě mletým barevným pepřem. Porce ryby podáváme na květákovém pyré, lehce přelité pestem.

Obrázek uživatele Zahrada k nakousnutí.cz
Zahrada k nakousnutí.cz
Spolupracující portál s kvalitními a vyzkoušenými recepty
Reklama

Přidat komentář

Filtered HTML

  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Povolené HTML značky: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
CAPTCHA
Ochrana před spamem.
Reklama
TOPlist