Recept: Okoun à la co dům dá

Okoun
Hledáte způsob, jak připravit rychlé, chutné a zdravé jídlo? Zkuste Okouna. Okoun je velmi chutná ryba, navíc k její přípravě nepotřebujeme složité ingredience. Jídlo je bez lepku
Suroviny: 

2 steaky z Okouna (čerstvé koupíte ve větších supermarketech)

citron

bazalka

polníček

koření na ryby

máslo

cherry rajčata

sůl

pepř

olivový olej

Rozpálíme troubu na 200 °C a připravíme si steaky z okouna. Nasolíme, opepříme a vložíme do olejem trochu vymazané nádoby (já používám skleněnou). Okouna pokapeme citronem (ano, ještě před pečením), ztratí tak veškerou pachuť ryby.

Reklama

Posypeme sušenou bazalkou a kořením na ryby. Přidáme několik plátků másla přímo na rybu a posypeme ještě čerstvou bazalkou (pokud máme) a polníčkem. Kolem ryby vyskládáme cherry rajčata, která si nakřížkujeme, aby nepopraskaly.

Steaky z okouna: příklad servírování
Steaky z okouna: příklad servírování

Necháme v troubě péct 15 - 20 minut na 200 °C a poté cca 15 min na 170 °C (toto opravdu záleží na vaší troubě). Ke konci pečení můžete rybu odklopit, aby se vytvořila krusta.

Tip na závěr

Výborný je s řepovým salátem, který také najdete mezi mými recepty.

Dobrou chuť!

Obrázek uživatele Veronika Šubrtová
Bc. Veronika Šubrtová
Specialistka na sport a cestovní ruch
Reklama

Přidat komentář

Filtered HTML

  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Povolené HTML značky: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
Odesláním tohoto formuláře souhlasíte s podmínkami služby Mollom.
Reklama
TOPlist