Recept: Teplý salát z červené čočky
100 g červené čočky
50 g libovější slaniny (může být i kvalitní šunka)
1 cibule
1 stroužek česneku
1/2 žluté papriky
2 lžíce olivového oleje
2 lžíce balzamikového octa
sůl
pepř
Na pánvi s olejem lehce osmahneme slaninu s nahrubo nakájenou cibulí a česnekem. Jak cibule zeskovatí, přidáme propláchnutou červenou čočku a zalejeme horkou vodou (na 1 díl čočky cca 2 – 2,5 dílů vody). Necháme vařit asi 5 minut. Mezitím si nakrájíme na nudličky půl papriky.
Po 5 minutách dochutíme čočku solí, pepřem a balzamikovým octem a necháme vařit dalších 5 minut popř. do změknutí čočky. Papriku můžeme přidat teď, ale stačí přihodit až při konci vaření (aby se zachovalo co nejvíce vitamínů).
Jídlo je hotové do 30-ti minut a vy máte chutný oběd nebo večeři. Podáváme s pečivem.
Nutriční hodnoty čočky
Energetická hodnota: 1474 kJ / 351 kcal
Bílkoviny: 23,7 g
Sacharidy: 67,4 g
Tuky: 1,3 g
Komentáře
Re: Teplý salát z červené čočky
Škoda, že jsem na čočku alergická :-(. Recept vypadá moc dobře.
Přidat komentář