Veronika Chovancová

Veronika ChovancováVystudovala obory Zootechnika a Technologie potravin na Mendelově univerzitě v Brně. V současné době pracuje jako asistentka ve firmě zabývající se prodejem a distribucí hygienických potřeb a čisticích prostředků.

Netrpí žádným výživovým omezením, jen se ráda v oblasti výživy vzdělává. Myslí, že tento předmět by se měl vyučovat na základních školách, aby už i děti věděli jak se stravovat, popř. věděli, proč kamarád nemůže jíst rohlíky a Anička není vadná, když nemůže pít mléko.

Citát

"Je lepší litovat toho, co jsme udělali, než toho, co jsme neudělali."

Funkce na webu

Redaktor

Kontakt

e-mail: chovancova.veronika@email.cz

Osobní informace

Věk: 27 let
Znamení: lev
Oblíbená barva: fialová

Dotazník

Co mám vlastně společného s potravinovými omezeními?

Asi vůbec nic, jen mě baví výživa. Jíst můžu vše.

Jaký mám názor na BIO potraviny?

Nikdy jsem je nepreferovala a nepreferuji, ale určitě si raději koupím rajčata na Zelňáku nebo na Farmářských trzích. Ráda podpořím regionální zemědělce, ovšem BIO mi nic neříká. Kvalita je téměř srovnatelná, jde jen o způsob pěstování, za který dostávají "BIO zemědělci" super dotace a x-krát více peněz od spotřebitele.

Co já a zdravá výživa?

Snažíme se kamarádit. Výživou jsem se začala zabývat  kolem 20, kdy mi došlo, že to je to, co mě baví a v čem se chci zlepšovat, a i proto jsem se ze Zootechniky navíc přihlásila na Technologii potravin. Chtěla jsem se naučit co nejvíc a to byla jediná schůdná cesta.

Nejoblíbenější jídlo?

Nemám jen jedno. Každopádně rozhodně nepohrdnu vepřovými výpečky se zelím, jakýmikoli moučníky či palačinkami a momentálně ujíždím na salátu Waldorf.

Co vaření? Je to koníček, nebo nutné zlo?

Vzhledem k tomu, že mi přes týden na vaření zbývá málo času, tak je to přes týden rutina. Zato o víkendu, když mám čas, ráda a s chutí navařím pro celou armádu.

Jak trávím volný čas?

Trénováním kyokushin karate, přes léto občas inline, v zimě lední brusle, a jinak nepohrdnu válením se u televize a dobrým relaxem.

Jaké je moje největší přání?

Je jedno takové, ale zveřejňovat jej nechci.

Co si myslím o síti Facebook?

Výborný komunikační prostředek. Jen v některých vzbuzuje pocit, že mají stovky přátel, i když je ve skutečnosti nemají. To se mne snad ale netýká. Každopádně chápu i ty, kteří jej nemají.

Jaký je můj největší vzor?

Nemám největší vzor. Vzorem je mi každý, ať už dobrým, nebo špatným. Z každého se snažím si vzít, to, co je pro mne důležité.

Ideální dovolená a relax?

Pokaždé jiná. Jednou sportovní, podruhé válecí. Hlavně, aby tam byli milí lidé a teplo. Ráda relaxuji u krbu se skleničkou vína, popř. ve vaně, ta je v mém případě dostupnější.

Hlídám si pravidelně svou hmotnost?

Snažím se vážit jednou za měsíc a snad každý rok na jaře žiji tak 2 - 3 měsíce opravdu zdravě a zhubnu tak 2 kila, která do dalšího jara opět naberu :-D

Jaký je můj vlastní recept na zdraví?

Brát věci s nadhledem a samozřejmě snažit se aspoň trochu jíst zdravě a sportovat.

Kolik vypiju denně káv?

Z kávy jsem přešla na Caro. Piju jej hlavně kvůli navození pohody. Je to můj rituál, který mi zpříjemňuje den. Každopádně když mám chuť nebo jsem unavená, dám si i kávu a to max. 2 denně.

Kdo z týmu Život s dietou je největší blázen?

Můj přítel říkával: "Každý nějak blbne." A já mu dávám zapravdu. Takže vlastně všichni, jen každý jinak.

Obrázek uživatele Veronika Chovancová

Obsah uživatele

Lněné chipsy

Lněné chipsy

Tento recept je převzatý z jednoho televizního pořadu o vaření, ovšem byla by velká škoda nechat jej nepovšimnut v televizním archivu. Zvláště proto, že se jedná o velmi zajímavý a zdravý způsob, jak nenásilně zvýšit příjem omega 3 mastných kyselin a také vlákniny, kterých je v naší stravě stále nedostatek
Pórková polévka

Pórková polévka

Sytá polévka s dostatkem bílkovin, výborná především k večeři
Teplý salát z červené čočky

Teplý salát z červené čočky

Červená čočka se většinou prodává loupaná, tudíž nenadýmá, a je tedy vhodná i pro děti a kojící maminky. Navíc obsahuje velké množství bílkovin a železa. Kromě toho taky hodně selenu, zinku a vitaminu B6. Má velký podíl vlákniny a nízký glykemický index, takže pomáhá udržovat vyrovnanou hladinu cukru v krvi. To oceňují zase diabetici a dietáři vůbec
Avokádová pomazánka

Avokádová pomazánka

Připravte si osvěžující pomazánku z čerstvého avokáda pro zpestření jídelníčku kdykoli během dne
Tvarožník

Tvarožník

Vynikající a velmi sytý dezert, který je díky použitým ingrediencím přirozeně bezlepkový. Přidáním citrónové kůry dosáhneme osvěžující chuti, nahrazením cukru brusinkami snížíme příjem cukru
Reklama
TOPlist