Recept: Makronky

Makronky
Makronky se postupně dostávají na výsluní jako luxusní zákusek, který si můžete od cukrářů dopřát v rozličných barvách. Jsou jednoduché, křehké a budou se Vám rozplývat na jazyku. V našem receptu bez barviv
Suroviny: 

2 bílky

1 lžička citronové šťávy

150 g cukru

160 g mletých mandlí nebo jemně mletých pistácií

Bílky, citrónovou šťávu a cukr ušleháme do velice tuhého sněhu. Rychle to něj zamícháme mandle. Plech na pečení vyložte pečícím papírem a pomocí dvou lžiček vytvořte ze sněhové hmoty kopečky.

Reklama

Nechce je zasychat do druhého dne. Druhý den zahřejte troubu na 170 °C (horkovzdušnou na 150 °C) a pečeme asi 40 minut v pootevřené troubě.

Obrázek uživatele Soňa Škeřík
Ing. et Bc. Soňa Škeřík
Nutriční specialistka
Reklama

Přidat komentář

Filtered HTML

  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Povolené HTML značky: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
CAPTCHA
Ochrana před spamem.
Reklama
TOPlist