Recept: České buchty bezlepkové
350 g bezlepkové směsi NOMIX NOMINAL koupit on-line
cca 200 ml mléka
65-70 g cukru (včetně vanilkového)
45 g tuku (máslo, Hera)
15 g droždí
2 g soli
1 vejce (nebo 2 žloutky)
citrónová kůra
Náplňe: tvaroh, mák, povidla, ovocná zavařenina
Tip: V tomto receptu jsme použili bezlepkovou směs na pečení NOMIX. Přečtěte si proč
Droždí rozmícháme v troše vlažného mléka se lžičkou cukru a trochou mouky. Necháme vzejít kvásek. Suché suroviny promícháme, přidáme rozehřátý tuk, rozšlehaná vejce a kvásek. Vyhněteme vláčné těsto. Hněteme cca 8 minut, a teprve poté, co mouky ve směsi pomalu nabobtnají, konzistenci upravujeme přidáním mléka nebo mouky.
Několik minut necháme odpočinout a hned zpracováváme. Těsto rozdělíme na malé kousky, roztlačíme na placičku, naplníme náplní a dobře uzavřeme. Kuličku položíme na pomazaný pekáček „švem“ dolů. Jednotlivé buchty musí mít kolem sebe v pekáčku trochu místa, aby měly kam kynout.
Povrch buchet i mezery potřeme olejem, aby se buchty od sebe po upečení dobře odtrhly. Po nakynutí pečeme v troubě při 170-180 °C.
Přidat komentář