Recept: Bezlepkové perníčky
200 g bezlepkové směsi NOMIX NOMINAL koupit on-line
1 vejce
80 g moučkového cukru
30 g tuku
60 g medu
1/2 polévkové lžíce mletého perníkového koření
1/2 čajové lžičky sody
Tip: V tomto receptu jsme použili bezlepkovou směs na pečení NOMIX. Přečtěte si proč
Med i tuk rozehřejeme a důkladně promícháme s ostatními ingrediencemi. Těsto pak zabalíme např. do mikrotenu, aby neokoralo, a uložíme v chladnu (nejlépe aspoň do druhého dne).
Těsto rozválíme na dobře pomoučené ploše (je velmi vláčné) na tloušťku asi 0,5 cm a vykrajujeme tvary. Pečeme na plechu (buď s pečným papírem nebo vysypat) při teplotě asi 160-170°C. Použijeme spodní a horní ohřev, nikoliv cyklotermický režim, aby se perníčky zapékaly pomalu a postupně. Pečeme asi 12-15 min. (podle velikosti ). Ihned po upečení lehce potíráme rozšlehaným vejcem s trochou vody, aby perníčky získaly lesk. Takto jsou připravené ke zdobení cukrovou polevou. Pokud budeme perníčky potahovat čokoládovou polevou, není třeba je potírat vejcem.
Pro inspiraci
K přípravě cukrové polevy použijeme 140 g moučkového cukru, který přesijeme přes velmi jemné sítko (nebo punčochu), aby neobsahoval velké krystalky, které by nám při zdobení ucpávaly špičku. Cukr ušleháme do pěny s jedním bílkem. Pokud se nám zdá poleva příliš řídká, přidáme trochu cukru. V opačném případě přidáme pár kapek citrónu. Někdo přidává do polevy i trochu škrobové moučky. Polevu naplníme do kornoutku z celofánu nebo jiné zdobičky a ...fantazii se meze nekladou.
Komentáře
Re: Bezlepkové perníčky
Doporučuji při přípravě cukrové polevy, prosívat i bílek i citron, prostě všechno prosívat i víckrát...:)
Přidat komentář