Jak shodit přebytečná kila zábavně? Vyzkoušejte Zumbu

Zumba
Cvičení nemusí být jenom nepříjemná povinnost. Hubnutí můžeme jednoduše proměnit v příjemnou zábavu, u které navíc dostaneme naši váhu zpět tam, kam potřebujeme. Jednou z možností je třeba Zumba

Máme po Vánocích, Nový rok je také již za námi a mnozí z nás si určitě říkají, že by to chtělo zbavit se přebytečné hmotnosti, kterou jsme chtě nechtě získali během pojídání cukroví a při Novoročních oslavách. Donutit se ale k pravidelnému cvičení není vůbec jednoduché, většina z nás má navíc po Novém roce spoustu práce a povinností, které jsou přece důležitější.

Zumba je podobná aerobicu, je ale zábavnější
Zumba je podobná aerobicu, je ale zábavnější

Naštěstí je tady ale způsob, jak spojit příjemné s užitečným, tedy v našem případě hubnutí a zábavu v jednom. Je dokázáno, že pokud nás bude cvičení bavit a budeme se na pravidelné lekce těšit, shodíme přebytečné kilogramy daleko rychleji a jednodušeji. O tom se dozvíte více na webu sjidelnicek.cz.

Zumba vlastně vznikla jenom náhodou

Věděli jste, že první hodina zumby vznila jenom úplnou náhodou? Alberto Perez, choreograf a tanečník umělkyně Shakiry, jednou dorazil na lekci aerobicu, kde si náhle uvědomil, že si doma zapomněl hudbu, kterou měl na cvičení připravenou. Naštěstí měl v autě svoje oblíbené latinskoamerické písničky, se kterými se rozhodl improvizovat. Celá tato lekce měla nevídaný úspěch a takto vlastně vznikla první Zumba.

Aerobic trochu jinak

Zumba vlastně hodně vychází z aerobicu, jehož prvky nesou všechny cvičební sestavy. Samotné slovo Zumba pochází ze španělského slangu, ve kterém „zumbare“ překládáme jako „bavit se“, „rychle se hýbat“, nebo „pozvat někoho na oslavu“. Tím vzniká jedinečná kombinace zábavy a cvičení, které navíc není omezeno tolika pravidly, na lekcích zumby se tolik nepotíme a můžeme si dle naší fantazie přidávat i vlastní prvky.

Přirozený pohyb vede k přirozeně krásné postavě
Přirozený pohyb vede k přirozeně krásné postavě

Začnete se Zumbou ještě dnes

Říkáte si, že jste konečně objevili cvičení, které by vás mohlo i bavit? Nejste sami - tento závěr učinila celá řada dalších lidí kolem nás. Možná jste již náhodou po cestě z práce zaslechli i konverzaci dvou veselých slečen, které se na večerní cvičení těší - pravděpodobně se jednalo právě o Zumbu.

Není nic jednoduššího, než se jít nezávazně podívat na první hodinu Zumby. Nezapomeňte si s sebou vzít i nějaké cvičební oblečení a obuv, je celkem pravděpodobné, že se budete chtít hned zapojit. Proč také ne - hubnutí může být i zábava, se kterou lze začít ještě dnes.

Přidat komentář

Filtered HTML

  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Povolené HTML značky: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
CAPTCHA
Ochrana před spamem.
Reklama
TOPlist