Jak na sváteční pohoštění při potravinovém omezení

Sváteční pohoštění
Zkuste připravit netradiční a chutné pohoštění, na kterém si všichni pochutnají. Po celý měsíc prosinec Vám budeme přinášet tipy a recepty na sváteční pohoštění a dobroty, za které Vás budou ostatní velebit

Sváteční pohoštěníTěšíte se na Vánoce a přemýšlíte, jaké pohoštění dáte na stůl, abyste poctili všechny hosty a nemuseli pro sebe chystat speciální jídlo kvůli své dietě? Zkuste připravit netradiční a chutné pohoštění, na kterém si všichni pochutnají.

Po celý měsíc prosinec Vám budeme přinášet tipy a recepty na sváteční pohoštění a dobroty, za které Vás budou ostatní velebit.

Při výběru surovin dbejte na to, aby splnily požadavky pro Vaši dietu, ať už se jedná o dietu bezlepkovou, o vyloučení nějakého alergenu nebo látky, kterou nemůžete konzumovat či držíte redukční dietu a nechcete přes svátky přibrat zbytečná kila.

Reklama

Používejte netradiční suroviny

Pro výrobu pečiva vyzkoušejte pohankové, amarantové, špaldové a jiné mouky. Obvykle se doporučuje kombinace mouk, protože ne vždy se Vám podaří zpracovat těsto takové konzistence, abyste s ním mohli pracovat. Běžná pšeničná mouka obsahuje lepek, který je zodpovědný za soudržnost těsta a jeho „lepivou“ konzistenci. Pro výrobu polev a také na obarvení těsta můžete místo kakaa použít karob.  Karob je také známý pod názvem svatojánský chléb a neobsahuje stimulant theobromin jako kakao. Své hosty můžete také potěšit domácím marcipánem a na Silvestra překvapte zdravými zeleninovými tyčinkami a různými dipy z tvarohu a bylinek.

Svatojánský chléb (karob)
Svatojánský chléb (karob)

Nepřejídejte se

Vánoce jsou svátky klidu a míru a pro většinu z nás také přibírání na váze. Snažte se o to, aby Vaše jídlo během dne mělo řád. To znamená, že si cukroví a jakékoli jiné mlsání dáte třeba v době svačinky a nebudete konzumovat dohromady více potravin (slané a sladké). Při sledování pohádek a jezení u televize by na stole měla být zelenina, ovoce nebo oříšky.

Vyhněte se tučným uzeninám a sýrům a také velké míře alkoholu. Poslední jídlo konzumujte 3 hodiny před spaním. V neposlední řadě bych také zmínila, že je dobré udělat si čas třeba na procházku, bruslení, lyžování a jakoukoli jinou fyzickou aktivitu.

Na návštěvách buďte obezřetní

Ne vždy se našemu hostiteli podaří připravit jídlo, které můžeme s naší dietou konzumovat. Připravovat dietní jídla vyžaduje značnou dávku zkušeností a také vědomostí, takže doporučuji své hostitele dopředu upozornit na to, jaké diety dodržujete. Určitě bude nejjistější donést si sebou vlastní jídlo a pohoštění.

Dejte ochutnat vaše dietní pohoštění, ostatní tak zjistí, že i takové jídlo může být velmi chutné

Rovnou můžete dát ochutnat ostatním, aby zkusili něco pro ně netradičního a zjistili, že i takové jídlo může být velmi chutné.

Připravte si nestandardní a zajímavou štědrovečerní večeři

Klasická rybí polévka a kapr s bramborovým salátem je něco, co všichni známe. Jak obměnu si můžete připravit celé menu, které jsme pojmenovali Slavnostní menu deluxe. Skládá se z předkrmu, polévky, hlavního chodu a dezertu.

Přidat komentář

Filtered HTML

  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Povolené HTML značky: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
CAPTCHA
Ochrana před spamem.
Reklama
TOPlist