vaření

Jak si doma chutně připravit pohanku

Jak si doma chutně připravit pohanku

Informace o významu a zdravotních účincích pohanky jsou v dnešní době dobře dostupné. Dnes se však zaměříme na přípravu a využití pohanky v kuchyni. Pohanku měli naši předci na talíři již v 16. století a byla primárně určena pro lidi, kteří vykonávali těžkou fyzickou práci
Hlíva ústřičná

Hlíva ústřičná

Hlíva ústřičná je velmi lahodná houba, která je navíc i nesmírně prospěšná našemu zdraví. Přečtěte si o ní zajímavé informace v následujícím článku
Kuchyně - nádobí

Kuchyně: Pozor na kontaminaci zbytkovým lepkem

Lidé žijící s bezlepkovou dietou jistě znají nápis, který na potravinách hlásá varovnou větu: Může obsahovat stopy lepku. Stejný nápis bychom si ale mohli „nalepit“ i na naši kuchyň, pokud v ní připravujeme jídla pro osoby s celiakií nebo intolerancí lepku zároveň s pokrmy pro členy domácnosti, kteří podobnou dietu nedrží
Quinoa

Quinoa: Plodina budoucnosti

Quinoa, neboli Merlík chilský, patří mezi nejstarší plodiny na světě. Organizace spojených národů (OSN) vyhlásila loňský rok 2013 jako Mezinárodní rok quinoy. Quinoa disponuje unikátním nutričním profilem, proto má v budoucnosti potenciál být hodně využívanou plodinou
Luštěniny

Jak upravovat luštěniny

Luštěniny jsou zdrojem rostlinných bílkovin, vitamínů, minerálních látek a vlákniny. Najdeme v nich i látky s antinutričními účinky a látky způsobující nadýmaní, což může být důvod, proč se luštěniny stále netěší příliš velké oblibě. Správnou úpravou luštěnin však můžeme tyto problémy zcela odstranit nebo alespoň výrazně redukovat
Benefity konzumace ryb

Ryby - 2. díl: Benefity konzumace ryb

Trendem dnešní doby je bezesporu zdravý životní styl. Kromě pohybu a veselé mysli k němu patří i racionální jídelníček. Na základě doporučení Společnosti pro výživu by v něm měly být i dvě až tři porce ryby týdně. Ve skutečnosti konzumujeme jen asi 6 kg rybího masa ročně, přičemž 1,5 kg připadá na ryby sladkovodní
Ryby - 1. díl: nákup, hodnocení kvality a úprava

Ryby - 1. díl: Nákup, hodnocení kvality a úprava

Ryby jsou zdravé, a tím i ceněné v našem jídelníčku. Aby v nich zůstaly zachovány cenné látky, je třeba je správně kulinářsky připravit. Než však rybu začneme dále upravovat, neměli bychom při nákupu zapomenout u ryby zkontrolovat několik věcí
Silvestr s dietou

Silvestr s dietou a zdravé sváteční pohoštění

Zdravý životní styl by měl zajímat každého z nás a ne pouze ty, kteří už mají diagnostikované nějaké onemocnění a jsou tedy nuceni se svému stravování více věnovat. Pojďte tedy oslavit příchod nového roku zdravým pohoštěním
Slavnostní menu deluxe

Slavnostní menu deluxe

Štědrý den se nezadržitelně blíží a s ním i klasická štědrovečerní večeře. Pro ty, kteří mají klasického kapra dost, jsme připravili poněkud světovější alternativu tohoto klasického vánočního pohoštění
Sváteční pohoštění

Jak na sváteční pohoštění při potravinovém omezení

Zkuste připravit netradiční a chutné pohoštění, na kterém si všichni pochutnají. Po celý měsíc prosinec Vám budeme přinášet tipy a recepty na sváteční pohoštění a dobroty, za které Vás budou ostatní velebit

Stránky

Reklama
TOPlist