Recept: Vanilkové rohlíčky

Vanilkové rohlíčky
Recept pro přípravu vanilkových rohlíčků, tedy tradičního českého cukroví, v bezlepkové úpravě
Suroviny: 

190 g bezlepkové směsi NOMIX NOMINAL koupit on-line

50 g hladké kukuřičné mouky

50 g cukru moučka

160 g tuku Hera

100 g mletých ořechů

1 žloutek

vanilkový cukr (smíchaný s moučkovým cukrem - na obalení)

Suché suroviny promícháme, přidáme změklý tuk a vejce. Dobře prohněteme a necháme odležet asi 1 hodinu (můžeme i přes noc) v chladnu.

Reklama

Z těsta tvarujeme rohlíčky tradičním způsobem nebo si vyválíme silnější plát těsta (0,8 - 1 cm) a kulatou formičkou vykrajujeme půlměsíčky. Ty pokládáme na vysypaný plech. Pečeme při teplotě asi 170 °C do zrůžovění.

Vanilkové rohlíčky
Vanilkové rohlíčky

Z plechu je nesundávejme vřelé, jsou v tu chvíli křehké. Ještě teplé obalujeme ve směsi cukru s vanilkou.

Obrázek uživatele Sylva Kurečková
Ing. Sylva Kurečková
Technolog potravin
Reklama

Přidat komentář

Filtered HTML

  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Povolené HTML značky: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
Odesláním tohoto formuláře souhlasíte s podmínkami služby Mollom.
Reklama
TOPlist