Recept: Ragú z červené čočky

Ragú z červené čočky
Variace na známe boloňské ragú ve vegetariánském provedení. Červená čočka obsahuje spoustu železa a vlákniny a její příprava je velmi rychlá a jednoduchá
Suroviny: 

250 g červené čočky

500 g pasírovaných rajčat popř. rajčatového pyré

2 lžíce rajského protlaku

750 ml zeleninového vývaru nebo vody

1 velká cibule

2 stroužky česneku

1 velká mrkev

1 řapíkatý celer

1 lžička sušeného tymiánu

1,5 lžičky sušeného oregána

1 bobkový list

sůl

čerstvě mletý pepř (nejlépe bílý)

olivový olej

kukuřičné špagety nebo jiné těstoviny jako příloha

parmezán na posypání

1,5 dl červeného vína (lze vynechat)

Ve velkém hrnci rozehřejeme olivový olej a necháme na něm zezlátnout na kostičky nakrájenou cibuli, česnek, mrkev a řapíkatý celer. Přidáme propláchnutou červenou čočku, rajčarové pyré, bylinky a vše zalijeme vývarem a vínem. Osolíme.

Reklama

Přivedeme k varu a necháme pak jen zlehka probublávat, občas promícháme, dokud není čočka měkká. Trvá to cca 20-25 minut. Na závěr opepříme a podáváme s těstovinami a zlehka posypeme hoblinkami parmezánu.

Tip na závěr

Pokud vám čočka zbude, nebojte se a klidně ji zamražte. Můžete tak mít v zásobě skvělou večeři nebo oběd do práce!

Prohlédněte si také další naše recepty z luštěnin.

Obrázek uživatele Zahrada k nakousnutí.cz
Zahrada k nakousnutí.cz
Spolupracující portál s kvalitními a vyzkoušenými recepty
Reklama

Přidat komentář

Filtered HTML

  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Povolené HTML značky: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
CAPTCHA
Ochrana před spamem.
Reklama
TOPlist