Luštěniny

Hummus

Hummus

Hummus, ačkoli to pro některé může být pejorativně znějící slovo, je skvělá pochoutka původem z východu, lehce a rychle udělaná, sytá, naprosto báječná a snadno kombinovatelná. Jedná se o pyré, či spíše kaši z rozmixované cizrny, ochucenou sezamonovou pastou. V receptu uvádím nejzákladnější variantu přípravy hummusu, lze jej však dochutit vícero způsoby a kořením
Čočka na kyselo

Čočka na kyselo a její chutné variace

Čočka na kyselo se v jídelníčku mnoha lidí objeví jen jednou za rok, a to nejčastěji na Nový rok, kdy se podle tradice má jíst, aby se člověka držely peníze. Určitě je mnohem lepší, pokud se nás drží zdraví, k čemuž potravina jako čočka může výrazně přispět. Kromě základního receptu na čočku na kyselo zde uvádím obměny, které si s chutí můžete dát kdykoliv během roku
Ragú z červené čočky

Ragú z červené čočky

Variace na známe boloňské ragú ve vegetariánském provedení. Červená čočka obsahuje spoustu železa a vlákniny a její příprava je velmi rychlá a jednoduchá
Reklama
TOPlist