Tábor bez lepku? Nově v rekreačním areálu "U Kateřiny"

Tábor bez lepku? Nově v rekreačním areálu "U Kateřiny"
Víme, že tak, jak se děti na prázdniny těší, tak se někteří rodiče děsí a důvod je jasný. Málo dovolené nebo žádná, a pak nastává problém, jak zajistit pro dítě program a dohled. Pokud se k tomu ještě přidá nějaká zdravotní komplikace, je tu o starost navíc. Ochotné babičky jistě rády vypomůžou, ale v době, kdy mnoho prarodičů ještě pracuje, musí rodiče hledat jiná řešení

Jako firma se dětskou rekreací zabýváme více než 20 let. Školní výlety, adaptační kurzy, školy v přírodě a v létě dětské tábory. Čím dál častěji se však setkáváme se zdravotními problémy dětí v podobě alergie na lepek či celiakie.

Reklama

Individuální stravování dětí s bezlepkovou dietou je komplikované. Je zde nutné dodržovat mnoho zásad a pravidel. Přihřívání a doplňování táborové stravy jídlem z "vlastních bezlepkových zásob", které jsou ochotni rodiče připravit, nám tedy nepřišlo ideální.

Tábor pro celiaky
Tábor pro celiaky

Rozhodli jsme se proto pro komplexnější řešení.

4. táborový turnus pro celiaky

Na našem čtvrtém táborovém turnusu chystáme mimo běžné stravy také bezlepkové stravování. Nachystali jsme prostory pro přípravu a výdej jídla, připravili proškolení personálu, oslovili vhodné dodavatele. Doufáme, že takovým krokem umožníme hezky si užít prázdniny i dětem s bezlepkovou dietou a to naplno, společně se svými kamarády, bez vyčlenění z kolektivu, a z rodičů sejmeme jednu z jejich starostí, jak vyřešit prázdninový program.

Ranní rozcvička
Ranní rozcvička

Děti a mládež si tak u nás budou moci bezstarostně užít prázdnin a táborových her v chatičkovém rekreačním areálu, který se nachází v malé turistické oblasti zvané Lašská Brána, ležící na severovýchodě Moravy, v krajině Podbeskydí.

V okolí se nachází řada památek, jako např. hrad Trúba, jeskyně Šipka či arboretum

Městečko Štramberk, na jehož úpatí je areál situován, je celoročně vyhledávané turisty, které láká návštěva náměstí s řadou památek, kterému dominuje hrad Trúba, známá jeskyně Šipka, arboretum, ale v létě láká také sportovní vyžití, které slibuje koupaliště, minigolf, tenisový kurt a turistické lesní a naučné stezky.

Bohatý program

O program a pohodu dětí se na táboře stará personál čítající vedoucí, praktikanty, technické a sportovní vedoucí a zdravotníky, kteří dětem zajišťují dohled po celý den. Děti mají k dispozici víceúčelové hřiště ohniště, trampolínu, pingpongové stoly a součástí je velká louka. Nezaskočí nás ani nepříznivé počasí, protože je zde dostatek velkých krytých prostor.

Čisté a příjemné prostředí
Čisté a příjemné prostředí

Hoďte tedy starosti s prázdninami za hlavu a pošlete děti si užít léto, hrát si, soutěžit a sportovat.

Na čtvrtém turnusu se totiž přeneseme do pravěku - až do doby, kdy žili pravěcí lovci a sběrači plodů. Do doby, kdy lidé začali pěstovat různé produkty, ze kterých měli užitek. Žili společně v tlupách a rodech.

Učili se rozdělávat oheň a hlídali ho před cizími skupinami. Strachovali se o přežití zimy, ať už z důvodu nedostatku potravy nebo krutých mrazů…

Na turnusu, kde se budeme snažit poznat pravěký život, který lidem přinášel každodenní radosti i starosti, se na Vás těší kolektiv NOVOS NJ, s.r.o. - www.ukateriny.cz

Přidat komentář

Filtered HTML

  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Povolené HTML značky: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
CAPTCHA
Ochrana před spamem.
Reklama
TOPlist