Recept: Domácí kečup

Připravte si vlastní domácí kečup z čerstvých surovin, ať už z dietních nebo chuťových důvodů
Suroviny: 

30 ks rajčat

12 ks jablek

6 ks cibule

9 ks paprik

6 ks feferonek

15 lžic třtinového cukru

1 lžíce soli

6 zrnek černého pepře

kávová lžička sladké papriky

15 zrnek hořčičného semínka

3-4 dcl jablečného octa

Zeleninu očistíme a všechny suroviny spolu uvaříme. Po té je přes jemné síto propasírujeme a dáme znovu vařit až do zhoustnutí. Předtím si připravíme sklenice a víčka. Vše by mělo být čisté a suché, a pokud máte tu možnost, nechte je zahřát v elektrické troubě.

Reklama

Směs nalijeme do skleniček, zavíčkujeme a sterilujeme 5 minut od bodu varu. Položíme na dřevené prkénko a víčkem dolů a necháme vyhladnout.

Jak se steriluje?

Použijte vetší starý hrnec. Skleničky by neměly stát přímo na dně hrnce, takže je potřeba je postavit na nějakou podložku, například na dřevěné špalíčky (vyšší dřevěné prkýnko atd.). Na dno nalijte vodu, tak aby nepřesahovala výšku podložky, kterou jste si zvolili.

Obrázek uživatele Soňa Škeřík
Ing. et Bc. Soňa Škeřík
Nutriční specialistka
Reklama

Přidat komentář

Filtered HTML

  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Povolené HTML značky: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
CAPTCHA
Ochrana před spamem.
Reklama
TOPlist