Festival bez lepku 30. srpna 2015 v Brně

Festival bez lepku
Na podporu bezlepkové diety se chystá další festival, který proběhne tentokrát v Brně, a to konkrétně v neděli 30. srpna. V jeden den se na něm sejdou výrobci pečiva, uzenin, hotových jídel, směsí a nápojů. Získali jsme podrobnější informace, které vám přinášíme v tomto článku

Jedná se o první ročník Festivalu bez lepku, který se koná v neděli 30. srpna 2015 v areálu Malá Amerika v Brně na Nových Sadech.

Reklama

Zeptali jsme se pořadatelů na podrobnější informace, zejména na místo konání, co můžeme od festivalu očekávat a na pár důvodů, proč bychom si neměli nechat festival ujít.

Festival bez lepku v Brně

Jak najdete Festival bez lepku?

Festival se nachází na Malé Americe v Brně. Na Malou Ameriku se návštěvníci dostanou hlavní bránou, která leží u zastávky Nové Sady. Zastavují zde tramvaje č. 1, 2, 4, 8, 9, x9, 10 a 12.

Místo konání festivalu - Málá Amerika v Brně
Místo konání festivalu - Málá Amerika v Brně

Na koho se mohou návštěvníci těšit?

V jeden den se tu sejdou výrobci pečiva, uzenin, hotových jídel, směsí a nápojů. Oslovujeme i domácí kuchaře a kuchařky, které budou prodávat svoje hotové výrobky. Brněnská bistra, restaurace, kavárny a cukrárny, do kterých si může celiak bez obav zajít. Prezentovány tu budou e-shopy s bezlepkovými potravinami, BIO obchody a zdravé výživy.

Pro koho je festival určený?

Festival bez lepku chystáme hlavně pro lidi, kteří se dozvěděli, že buď oni sami, nebo někdo z jejich okolí trpí onemocněním, které vyžaduje dodržování bezlepkové diety.

Avšak nejen celiaci tuto dietu drží. Bezlepková dieta začíná být populárním nástrojem pro hubnutí, sportovní trenéři ji začínají využívat jako metodu pro zvýšení fyzické kondice svých svěřenců. Srbský tenista Novak Djoković dokonce napsal knihu "Servírovat vítězství", kde popisuje pozitivní vliv diety na jeho kariéru i osobní život.

Proč by měli návštěvníci přijít?

Cílem tohoto festivalu je pomoci lidem lépe se orientovat v bezlepkových potravinách. Ukázat, že i bezlepkové výrobky mohou být chutné, snadno dostupné a že nemusíte mít zručnost Magdaleny Rettigové, abyste vařili bezlepkově.

Navíc pracujeme na doprovodném programu, který bychom rádi složili ze zajímavých přednášek. Oslovujeme alergology, nutriční poradce a kluby, které by se podělili o své znalosti a zkušenosti s touto problematikou. Přichystaná bude i soutěž pro návštěvníky o drobné ceny v info koutku.

Více informací

Pro více informací můžete navštívit webové stránky festivalu na adrese www.festivalbezlepku.cz, případně sledovat další průběh a aktuality na facebookových stránkách festivalu.

Přidat komentář

Filtered HTML

  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Povolené HTML značky: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
CAPTCHA
Ochrana před spamem.
Reklama
TOPlist