Suché suroviny promícháme, přidáme změklý tuk a vejce. Dobře prohněteme a necháme odležet asi 1 hodinu (můžeme i přes noc) v chladnu.
Z těsta tvarujeme rohlíčky tradičním způsobem nebo si vyválíme silnější plát těsta (0,8 - 1 cm) a kulatou formičkou vykrajujeme půlměsíčky. Ty pokládáme na vysypaný plech. Pečeme při teplotě asi 170 °C do zrůžovění.
Z plechu je nesundávejme vřelé, jsou v tu chvíli křehké. Ještě teplé obalujeme ve směsi cukru s vanilkou.
Suroviny:
190 g bezlepkové směsi NOMIX NOMINAL koupit on-line
50 g hladké kukuřičné mouky
50 g cukru moučka
160 g tuku Hera
100 g mletých ořechů
1 žloutek
vanilkový cukr (smíchaný s moučkovým cukrem - na obalení)
Obrázek:
Perex:
Recept pro přípravu vanilkových rohlíčků, tedy tradičního českého cukroví, v bezlepkové úpravě
Alergeny rozšířené:
Perex doporučujeme:
Recept pro přípravu vanilkových rohlíčků, tedy tradičního českého cukroví, v bezlepkové úpravě
Perex titulka:
Recept pro přípravu vanilkových rohlíčků, tedy tradičního českého cukroví, v bezlepkové úpravě
Perex upoutávka:
Recept pro přípravu vanilkových rohlíčků, tedy tradičního českého cukroví, v bezlepkové úpravě