Jáhly důkladně propereme. Pokud nemáme jáhly čerstvé, ale třeba déle skladované, několikrát je i spaříme. Oprané jáhly zalijeme mlékem, přivedeme k varu a pak na mírném ohni vaříme do měkka. Mezitím co se jáhly vaří, nakrájíme si jablko na tenké plátky a opékáme je na lžíci másla, po chvilce přidáme lžíci třtinového cukru, promícháme a necháme lehce zkaramelizovat.
Do uvařené kaše vmícháme oříšek másla, osladíme dle chuti medem, ozdobíme kousky jablek, ořechy a posypeme skořicí.
Suroviny:
500 ml mléka (nebo rýžového nápoje)
150 g jáhel koupit on-line
med
1 velké jablko
2 lžíce nahrubo nasekaných ořechů
1 lžíce másla
1 lžíce třtinového cukru
skořice
Perex:
Kaše mám moc ráda v jakékoliv podobě, vločkovou, jahelnou, rýžovou.. Dávám si je pravidelně ke snídani spolu s ořechy, čerstvým nebo sušeným ovocem a soustou skořice
Alergeny:
Alergeny rozšířené:
Perex doporučujeme:
Kaše je vhodná třeba na snídani, spolu s ořechy, ovocem a skořicí
Perex titulka:
Kaše mám moc ráda v jakékoliv podobě, vločkovou, jahelnou, rýžovou.. Dávám si je pravidelně ke snídani spolu s ořechy, čerstvým nebo sušeným ovocem a soustou skořice
Perex upoutávka:
Kaše je vhodná třeba na snídani, spolu s ořechy, ovocem a skořicí