Recept: Zapékané ratatouille

Zapékané ratatouille
Ratatouille je výborný zeleninový pokrm pocházející z oblasti francouzského města Nice. Je připravován v mnoha podobách a servírován buď samostatně, nebo jako příloha k masu či jiným pokrmům. Jeho příprava není nijak náročná a chutná skvěle
Suroviny: 

1 velký lilek

2 cukety

2 papriky (červená, zelená)

4 rajčata

3 stroužky česneku

2 menší cibule

olej

rozmarýn

tymián

pepř

sůl

Lilek a cukety nakrájíme na kolečka, rozložíme, posolíme a necháme zhruba 30 minut vypotit. Během toho se pustíme do přípravy omáčky. Cibuli nakrájíme najemno a osmahneme na oleji, přidáme dvě rozmixovaná rajčata, rozmačkaný česnek, pepř a trochu soli. Takto připravenou omáčku necháme prohřát a poté odstavíme.

Lilek
Lilek

Nakrájíme zbylou zeleninu na proužky či půlměsíce. Zapékací mísu či pekáč vymažeme olejem a postupně střídavě vykládáme zeleninou – lilek, cuketa, rajče, cibule, paprika. Když máme jednu vrstvu uloženou, posypeme ji nakrájenými bylinkami, zalejeme připravenou omáčkou a klademe další vrstvu zeleniny.

Reklama

Pečeme v troubě zhruba 20 minut při 200°C. Na závěr pečení můžeme posypat balkánským sýrem.

Podáváme samostatně s pečivem či jako přílohu.

Obrázek uživatele Naďa Ženčuchová
Bc. Naďa Ženčuchová
Absolventka oboru Fyzioterapie na Lékařské fakultě MU v Brně
Reklama

Přidat komentář

Filtered HTML

  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Povolené HTML značky: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
CAPTCHA
Ochrana před spamem.
Reklama
TOPlist