Recept: Tradiční vánoční perníčky bezlepkové

Tradiční vánoční perníčky bezlepkové
Recept na tradiční vánoční perníčky, tentokrát v bezlepkové úpravě. Použít lze prakticky libovolnou bezlepkovou mouku a alternativně je možné přídat i kakao pro zvýraznění barvy
Suroviny: 

450 g bezlepkové mouky (Schär, PromixUni)

125 g medu

2 vejce + 1 na potření

130 g moučkového cukru

70 g rostlinného tuku

2 lžičky mletého perníkového koření

1/2 lžičky mleté skořice

1,5 lžičky sody

citrónová kůra

Med trošku nahřejeme, aby byl tekutý, přidáme rozšlehaná vejce s tukem a nakonec vmícháme cukr. Přidáme mouku s kořením, citrónovou kůru, sodu a vypracujeme hladké těsto, které necháme  v chladu alespoň dvě hodiny odpočinout.

Reklama

Odpočinuté těsto vyválíme na silnější plát a vykrajujeme různé tvary perníčků, které klademe na plech vyložený papírem. Potřeme rozšlehaným vejcem a  pečeme ve vyhřáté troubě při 170 °C asi 10 minut.

Tip pro vás

Do těsta můžeme přidat i lžíci kakaa pro zvýraznění barvy a chuti nebo 2 lžíce ořechů. Perníčky z bezlepkové mouky jsou křehké, proto doporučuji vykajovat jednodušší tvary (srdíčko, hvězdička, kolečko)bez zbytečných výstupků. Zdobit můžeme perníčky klasickou cukrovou polevou nebo mandlemi. Ty ovšem na perníčky dáme ještě před vložením do trouby.

Obrázek uživatele Zahrada k nakousnutí.cz
Zahrada k nakousnutí.cz
Spolupracující portál s kvalitními a vyzkoušenými recepty
Reklama

Přidat komentář

Filtered HTML

  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Povolené HTML značky: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
CAPTCHA
Ochrana před spamem.
Reklama
TOPlist