Recept: Pražma na fenyklu

Pražma na fenyklu
Pečené pražmy mohou být zajímavou alternativou na vánoční stůl, ale samozřejmě pro jakoukoli jinou příležitost. Díky použitému koření a zbytku ingrediencí si vytvoříte chutné a zajímavé jídlo, které je vhodné jako hlavní chod na oběd či večeři
Suroviny: 

4 pražmy (po 300-350 g)

150 ml rybího vývaru

sůl

pepř

2 citrony

4 malé snítky rozmarýnu

2 šalotky

2 stroužky česneku

2 fenykly

4 velká rajčata

4 lžíce olivového oleje

Pražmy opláchneme pod studenou vodou, osušíme a na obou stranách dvakrát šikmo nařízneme. Zevnitř i zvenčí osolíme a opepříme. Citron omyjeme horkou vodou, osušíme a nakrájíme na silné plátky. Do každé ryby vložíme 1 snítku rozmarýnu a 1-2 plátky citronu.

Reklama

Troubu předehřejeme na 200 C. Šalotku oloupeme a nakrájíme na kroužky. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Fenykl omyjeme, rozkrojíme na poloviny a nakrájíme na jemné plátky. To stejné uděláme s rajčaty. Na pánvi rozehřejeme 3 lžíce oleje. Zeleninu s česnekem smažíme za stálého míchání 4-5 minut. Osolíme a opepříme. Vložíme do zapékací formy. Nahoru naskládáme ryby, potřeme je zbývajícím olejem a zalijeme rybím vývarem. V troubě pečeme asi 20-25 minut. Podáváme s brambory.

Přidat komentář

Filtered HTML

  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Povolené HTML značky: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
CAPTCHA
Ochrana před spamem.
Reklama
TOPlist