Recept: Polentová pizza s rajčaty, šunkou a bazalkou

Polentová pizza s rajčaty a bazalkou
Pizzu lze připravit také z polenty v remosce, a to s použitím naprosto minimálního množství alergenů. Vyzkoušejte polentovou pizzu s rajčaty, bazalkou, šunkou a olivami dle chuti
Suroviny: 

200 g polenty

400 ml vody

rajčatový protlak

bazalka

sušená nakládaná rajčata v oleji

krůtí šunka

sůl

olivy (dle chuti)

Polentu dáme do vody a přivedeme k varu, necháme trošku probublat. Osolíme (můžeme nalít cca lžíci rajčatového oleje z nakládaných rajčat).

Reklama

 

Hmotu nalijeme do remosky. Potřeme rajčatovým protlakem, posypeme bazalkou a položíme natrhanou šunku, nakládaná rajčata a další suroviny (dle chuti, např. olivy). Pečeme v remosce, než budou kraje upečené (tmavší barva).

Poznámka z praxe: Pokud je polentová pizza horká, tak se rozpadá. Tvar drží, až trochu vychladne.

Obrázek uživatele Soňa Škeřík
Ing. et Bc. Soňa Škeřík
Nutriční specialistka
Reklama

Komentáře

Obrázek uživatele Ludmila

K nakousnutí, možná vyzkouším:-)

Přidat komentář

Filtered HTML

  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Povolené HTML značky: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
CAPTCHA
Ochrana před spamem.
Reklama
TOPlist