Recept: Odpalované těsto bezlepkové

Větrník
Větrníky, věnečky, smažené kuličky a jiné dobroty se dají vykouzlit z odpalovaného těsta. Vyzkoušejte ho v bezlepkové variantě a pochutnejte si jako v prvotřídní cukrárně
Suroviny: 

250 ml bezlaktózového mléka

125 g bezlaktózového másla

sůl

100 g třtinového cukru

1 balíček vanilkového cukru

150 - 180 g mouky Schär Mix C

3 - 4 vejce (velikost M)

250 ml oleje na smažení

Do hrnce dáme mléko, máslo, špetku soli 50 g cukru, vanilkový cukr a vše přivedeme k varu. Přidáme mouku a mícháme tak dlouho, až se nám těsto začne oddělovat ode dna. Postupně vmíchávejte vejce jedno po druhém. Opět míchejte tak dlouho, až se těsto začne oddělovat ode dna. Poté ho můžete začít zpracovávat do požadovaného tvaru. 

Reklama

Těsto můžeme použít například na následující dezerty:

Kuličky

Do hrnce dáme mléko, máslo, špetku soli 50 g cukru, vanilkový cukr a vše přivedeme k varu. Přidáme mouku a mícháme tak dlouho, až se nám těsto začne oddělovat ode dna. Postupně vmíchávejte vejce jedno po druhém. Opět míchejte tak dlouho, až se těsto začne oddělovat ode dna. Mezitím v menším hrnci zahřejte olej a z těsta tvořte kuličky pomocí dvou lžic. Těsto vyjde asi na 15 kuliček. Na prudkém ohni smažíme v oleji asi 6 min mírně do hněda. Kuličky vyjmeme děravou naběračkou a obalíme ve zbylém cukru.

Kuličky
Kuličky

Větrníky a věnečky

Do hrnce dáme mléko, máslo, špetku soli 50 g cukru, vanilkový cukr a vše přivedeme k varu. Přidáme mouku a mícháme tak dlouho, až se nám těsto začne oddělovat ode dna. Postupně vmíchávejte vejce jedno po druhém. Opět míchejte tak dlouho, až se těsto začne oddělovat ode dna. Poté těstem naplníme sáček s trubičkou na zdobení s větším otvorem. Stříkejte malé kopečky anebo tvořte kolečka na plech vyložený pečícím papírem. Vložte do středně vyhřáté trouby a pečte asi 10 – 12 minut. Hotové rozkrojte napůl a plňte náplní dle chuti.

Větrník
Větrník

Obrázek uživatele Soňa Škeřík
Ing. et Bc. Soňa Škeřík
Nutriční specialistka
Reklama

Komentáře

Obrázek uživatele Miroslava

Hmmm. Asi máte chybu v receptu na věnečky či větrníky, páč se v troubě poněkud nechtějí zdvihat! Řekla bych, že do těsta před vajíčkama by neuškodila lžička kypřícího prášku!
Příště
Miroslava

Obrázek uživatele Radan Tuhý

Dobrý den,
recept je ověřený a autorka jej pravidelně připravuje. Existují samozřejmě také recepty, které prášek do pečiva v surovinách obsahují. Spíše ale asi i záleží na tom, jakou používáte mouku.

Obrázek uživatele Lela

V receptu je chyba. Do odpalovaného těsta (a je jedno jestli lepkového nebo bezlepkového) rozhodně nepatří cukr!

Obrázek uživatele Radan Tuhý

Autorka tento recept takto ale skutečně připravuje. :-)

Přidat komentář

Filtered HTML

  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Povolené HTML značky: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
CAPTCHA
Ochrana před spamem.
Reklama
TOPlist