Recept: Mrkvová polévka s koriandrem

Mrkvová polévka
V zimě je talíř kouřící se polévky vždy příjemným lákadlem. Nejen jako součát oběda, ale i jako hřejivá a rychlá večeře. Mrkvová polévka svou optimistickou barvou zahřeje i na duši a navíc dodá tělu i vitamíny
Suroviny: 

450 g nahrubo nastouhané mrkve

1 větší cibule

olivový olej

400 ml zeleninového nebo drůbežího vývaru

1 polévková lžíce nasekaného koriandru

sůl

čerstvě mletý pepř

3/4 čajové lžičky římského kmínu

V hrnci nasucho opražíme římský kmín. Jakmile se nám rozvoní, dáme jej bokem a do hrnce přidáme olivový olej. Přidáme na něj nahrubo nastrouhanou mrkev a za stálého míchání restujeme, až začne zlátnout. Pak přidáme najemno nasekanou cibuli a dále restujeme, dokud mrkev krásně nezezlátne a lehce nezměkne.

Zalijeme vývarem, osolíme, přidáme římský kmín a polovinu koriandru. Necháme vařit, dokud mrkev není měkká. Poté rozmixujeme dohladka, vmícháme zbylý koriandr a dochutíme pepřem.

Reklama

Pokud vám nesedí výrazná vůně římského kmínu, nahraďte jej klasickým kmínem. Polévku lze také zjemnit vmíchám smetany. Ostřejší chuťě dosáhneme přidáním chilli.

Obrázek uživatele Zahrada k nakousnutí.cz
Zahrada k nakousnutí.cz
Spolupracující portál s kvalitními a vyzkoušenými recepty
Reklama

Přidat komentář

Filtered HTML

  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Povolené HTML značky: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
CAPTCHA
Ochrana před spamem.
Reklama
TOPlist