Recept: Meruňkový müsli koláč
170 g mouky Schär Mix C
1 lžička soli
85 g studeného, na kostičky nakrájeného másla
1 žloutek
25 g prosetého moučkového cukru
jeden velký meruňkový kompot
4 lžíce jablečného džusu
1 lžička mletého perníkového koření
2 lžíce medu
5 nakrájených švestek
50 g Müsli fruit od Schär
15 g sultánek
1 lžice lněných semínek
2 lžíce kokosu
Připravíme si velkou mísu, do kterého prosejeme mouku. Přidáme máslo a vypracujeme drobenku. Vmícháme cukr a sůl. Do hrníčku si rozklepneme vajíčko (bílek nebudeme potřebovat). Žloutek v něm smícháme s lžící studené vody. Žloutek s vodou nalijeme do moučné směsi a promícháme. Rukama vypracujeme těsto. Pokud těsto nedrží pohromadě, přidáváme vodu. Těsto zabalíme do mikrotenu a dáme jej na 30 minut do ledničky.
Příprava náplně:
Meruňky a švestky nasypeme do hrnce, přidáme jablečný džus a perníkové koření. Přivedeme k varu a vaříme jen 3-5 minut. Poté necháme vychladit a přidáme med.
Zbývající postup
Troubu předehřejeme na 190 C (plyn stupeň 5). Těsto vyndáme z lednice a rozválíme na pomoučené ploše. Rozválené těsto vyložíme na koláčovou formu s nepřilnavou úpravou. Poté těsto pokryjeme pečícím papírem a vyplníme ho fazolemi. Těsto, tak bude zatíženo. Korpus pečeme 10 minut. Poté sejmeme papír s luštěninami a pečeme už jen 5 minut. Po 5 minutách koláč vytáhneme z trouby a teplotu v troubě snížíme na 180C (plyn 4).
Smícháme müsli, sultánky, lněná semínka, kokos, med a jablečný džus. Směs přimícháme do meruňkové náplně. Směs dáme na koláč a pečeme 13-16 minut.
Přidat komentář