Recept: Mandlové rohlíčky

Mandlové rohlíčky
Jednou z variací vánočního cukroví jsou tyto mandlové rohlíčky s krémem a čokoládovou polevou, to vše v bezlepkové podobě
Suroviny: 

180 g bezlepkové mouky Nomix koupit on-line

20 g hladké kukuřičné mouky

80 g cukru moučka (vč. vanilkového cukru)

45 g vejce (menší celé)

80 g másla

40 ml(g) mléka

80-100 g mletých neloupaných mandlí

cca 3 g kypřícího prášku

250 ml mléka (na máslový krém)

30 g kukuřičného škrobu (na máslový krém)

100 g másla (na máslový krém)

80 g cukru moučka (na máslový krém)

hořká čokoláda na dochucení (na máslový krém)

rum na dochucení (na máslový krém)

kvalitní hořká čokoláda na čokoládovou polevu

Suroviny na těsto dobře prohněteme a necháme odležet v chladnu. Těsto natlačíme do rohlíčkových formiček (silikonových nebo dobře vymazaných). Děláme jen tenčí vrstvu – jednak těsto nabyde a také budeme slepovat dva kousky k sobě . Uvnitř by měla spíše zůstat „dutinka“.  Pečeme při 160°C asi 12-15 min.

Reklama

Slepujeme čokoládovým  máslovým krémem, který si připravíme takto. Dobře utřeme máslo s moučkovým cukrem přibližně v poměru 1:1 (cukru raději méně, pokud chceme méně sladký). Do této hmoty pomalu vtíráme trochu kaše (hustého, vychlazeného pudinku) z mléka a kukuřičného škrobu. Přidáme takové množství, aby nám krém chutnal. Chuť doladíme přimícháním na vodní lázni změklé (ale ne teplé) čokolády a trochy rumu.

Mandlové rohlíčky bezlepkové
Mandlové rohlíčky bezlepkové

Povrch dozdobíme čokoládovou polevou.

Obrázek uživatele Sylva Kurečková
Ing. Sylva Kurečková
Technolog potravin
Reklama

Přidat komentář

Filtered HTML

  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Povolené HTML značky: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
CAPTCHA
Ochrana před spamem.
Reklama
TOPlist