Recept: Kapr na bylinkovém másle v alobalu

Kapr na bylinkovém másle
Kapr nemusí být nutně pouze výsada Vánoc. Pokud vám tato ryba chutná, je možné si jej připravit kdykoli během roku, třeba v následující alternativě, tedy na bylinkovém másle a v alobalu
Suroviny: 

4 kousky kapra

sůl

citrónová šťáva

50 g másla

citronová kůra

tymián

koriandr

5-6 stroužků česneku

Skleněnou zapékací misku vyložíme alobalem přes okraj, abychom mohli rybu pak dobře zabalit a nevytékala nám z něho šťáva. Na alobal vložíme kousky kapra, které dobře posolíme a pokapeme citronovou šťávu.

Kapr na bylinkovém másle
Kapr na bylinkovém másle

Mezitím si smícháme máslo, citronovou kůru, česnek, tymián, koriandr (vše dle vaší chuti, s tymiánem není třeba šetřit) a vzniklou pastou pak potíráme kousky kapra. Nahoru pak ještě můžeme posypat tymiánem.

Reklama

Zabalíme do alobalu a pečeme ve středně vyhřáté troubě při cca 180 °C. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.

Kapr na bylinkovém másle   Kapr na bylinkovém másle

Obrázek uživatele Eva Dojčarová
Ing. Eva Dojčarová, DiS.
Technolog potravin
Reklama

Přidat komentář

Filtered HTML

  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Povolené HTML značky: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
CAPTCHA
Ochrana před spamem.
Reklama
TOPlist