Recept: Jablečno-mandlový bezlepkový koláč

Jablečno-mandlový bezlepkový koláč
Tento vynikající a vláčný koláč jistě ocení všichni milovníci dobrých moučníků. Bude dobrým společníkem k šálku čaje a víkendovému odpoledni
Suroviny: 

3 velká, oloupaná jablka zbavená jádřince

šťáva z 1 citronu

300 g třtinového cukru krupice

8 vajec velikosti M

325 g mletých mandlí

1/2 lžičky mandlového aroma

50 g mandlových vloček

moučkový cukr na posypání

Předehřejeme troubu na 180 °C. Pečící dortovou formu vyložíme pečícím papírem.

Jablka nakrájíme do hrnce s polovinou citrónové šťávy a dvěma lžícemi třtinového cukru. Přivedeme k varu, zakryjeme a vaříme na mírném ohni asi 7-9 minut. Zkontrolujeme jablka, měla by být dostatečně kašovitě měkká. Necháme vyhladnout.

Vyhlazená jablka, vejce, mleté mandle, aroma, zbývající cukr krupici a zbylou citronovou šťávu dáme do mixéru a rozmixujeme. Až je směs dostatečně napěněná, nelijeme do formy a vrch posypeme mandlovými vločkami.

Reklama

Pečeme asi 40 minut. Zda je koláč upečený vyzkoušíme píchnutím čisté špejle do středu koláče. Pokud je po vytažení špejle suchá, koláč je upečený.

Necháme vychladnout a vyjmeme z formy. Pocukrujeme moučkovým cukrem a podáváme.

Vyzkoušet mužete také další dietní dezerty.

Obrázek uživatele Soňa Škeřík
Ing. et Bc. Soňa Škeřík
Nutriční specialistka
Reklama

Přidat komentář

Filtered HTML

  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Povolené HTML značky: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
CAPTCHA
Ochrana před spamem.
Reklama
TOPlist