Recept: Ďábelské fazole s rajčaty a chilli papričkami

Ďábelské fazole
Vydatné a zdravé jídlo inspirované slunnou Itálií. Nejlepší je v létě, kdy jsou k dostání čerstvé bylinky i ovoce a za pár minut tak vykouzlíme výbornou večeři.
Suroviny: 

400 g uvařených máslových (bílých) fazolí

400 g rajčatového pyré nebo pasírovaných rajčat

cibule

3 stroužky česneku

1 velká kapie

1/2 chilli papričky

1/2 lžičky sušeného oregana

několik snítek najemno nasekané bazalky

sůl

pepř

7 - 9 malých cherry rajčátek

olivový olej

Na pánvi rozehřejeme lžíci olivového oleje, přidáme najemno nakrájený česnek, cibuli a chilli papričku. Necháme jen lehce zezlátnou a přidáme fazole, rajčatové pyré, na proužky nakrájenou kapii, bylinky, sůl a pepř. Promícháme a necháme lehce provařit, dokud kapie nezměkne.

Reklama

Ďábelské fazole
Ďábelské fazole

Na závěr přidáme rajčátka a vaříme jen tak dlouho, dokud nezačnou na povrchu praskat. Podáváme zdobené bazalkou. Můžeme přikousnout i čerstvé pečivo.

Obrázek uživatele Zahrada k nakousnutí.cz
Zahrada k nakousnutí.cz
Spolupracující portál s kvalitními a vyzkoušenými recepty
Reklama

Přidat komentář

Filtered HTML

  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Povolené HTML značky: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
CAPTCHA
Ochrana před spamem.
Reklama
TOPlist