Smetanu přivedeme k varu, odstavíme a přidáme nalámanou čokoládu. Důkladně rozmícháme, dokud se čokoláda nerozpustí, pak vmícháme máslo, oříšky a nakonec whisky.
Hmotu necháme vychladnout a dáme přes noc do ledničky ztuhnout. Druhý den tvarujeme malé kuličky, obalujeme v kakaovém prášku a vkládáme do papírových košíčků.
Suroviny:
250 g kvalitní tmavé čokolády (ideálně s 60% obsahem kakaa)
2,5 dl smetany
0,5 dl Whisky (popř. jiného alkoholu dle chuti)
40 g opražených mletých lískových oříšků
40 g másla
kakaový prášek na obalení
Perex:
Pralinky ochucené alkoholem jsou určené pro dospělé členy rodiny hledající mezi tradičním vánočním cukrovím něco odlišného. Pro děti je možné připravit tyto pralinky, pokud alkohol nahradíme mlékem
Alergeny rozšířené:
Perex titulka:
Pralinky ochucené alkoholem jsou určené pro dospělé členy rodiny hledající mezi tradičním vánočním cukrovím něco odlišného. Pro děti je možné připravit tyto pralinky, pokud alkohol nahradíme mlékem
Perex upoutávka:
Pralinky ochucené alkoholem jsou určené pro dospělé členy rodiny hledající mezi tradičním vánočním cukrovím něco odlišného. Pro děti je možné připravit tyto pralinky, pokud alkohol nahradíme mlékem