Život s dietou
Publikováno z Život s dietou (https://www.zivotsdietou.cz)

Domů > Polenta s parmezánem a bazalkou

Ikonka: 

Polenta s parmezánem a bazalkou

27.8.2012 Zahrada k nakousnutí.cz Komentáře (0)

Vývar přivedeme k varu a postupně za stálého míchání přisypáváme kukuřičnou krupici nebo mouku, mícháme a vaříme do zhoustnutí 15-20min. Lze také použít přímo instantní polentu, která nám ušetří čas.

 

Polenta s parmezánem a bazalkouPolenta s parmezánem a bazalkou

Do hotové polenty vmícháme olivový olej, máslo, parmezán, zakysanou smetanu a bazalku. Osolíme, opepříme. Polentu podáváme teplou, ozdobenou sušenými rajčaty, nasekanou petrželkou, parmezánem a zakápnutou olivovým olejem.

 

Pozn. ilustrační fotografie pochází z webu Jacob's Kitchen.

Suroviny: 

1,2 l zeleninového vývaru

300 g kukuřičné krupice (nebo mouky na polentu) koupit on-line

110 g strouhaného parmezánu

3 lžíce olivového oleje

60 g jemně nakrájených sušených rajčat

30 g másla

sůl

pepř

2 lžíce nasekané bazalky

1 lžíce nasekané hladkolisté petrželky

3 lžíce zakysané smetany (lze vynechat)

Obrázek: 
Polenta s parmezánem a bazalkou
Perex: 
Italská kuchyně je mou věčnou inspirací a zdrojem nekonečné řady chuťových požitků. Polenta je chuťově méně výrazná a lze ji velmi dobře kombinovat s řadou bylinek, využít jako přílohu i lehkou letní večeři
Alergeny: 
Laktóza
Perex doporučujeme: 
Polenta je chuťově méně výrazná a lze ji velmi dobře kombinovat s řadou bylinek
Perex titulka: 
Italská kuchyně je mou věčnou inspirací a zdrojem nekonečné řady chuťových požitků. Polenta je chuťově méně výrazná a lze ji velmi dobře kombinovat s řadou bylinek, využít jako přílohu i lehkou letní večeři
Perex upoutávka: 
Polenta je chuťově méně výrazná a lze ji velmi dobře kombinovat s řadou bylinek

URL zdroje (upraveno 15.12.2016 - 17:50): https://www.zivotsdietou.cz/recepty/polenta-s-parmezanem-bazalkou