V míse spolu ušleháme 3 vejce, 1 žloutek spolu s cukrem. Postupně přidáváme olej, smetanu, mouku smíchanou s práškem do pečiva a pudinkový prášek.
Na závěr do těsta vmícháme sních z jednoho bílku. Těsto dáme do vymazané a moukou vysypané formy a pečeme při 220°C cca 30 minut.
Suroviny:
260 g pohankové mouky
220 g cukru krupice
4 vejce
1 pudinkový prášek s čokoládovou příchutí
1/4 l smetany (rostlinné, klasické)
3 lžíce rostlinného oleje (slunečnicový, řepkový)
1 prášek do pečiva
Obrázek:
Perex:
Tradiční velikonoční beránek, tentokrát z pohankové mouky, díky čemuž je tento dezert přirozeně bezlepkový
Alergeny rozšířené:
Perex titulka:
Tradiční velikonoční beránek, tentokrát z pohankové mouky, díky čemuž je tento dezert přirozeně bezlepkový