Všechny suroviny důkladně propracujeme, až získáme tužší těsto. Rozválíme ho na vále zlehka posypaným moučkovým cukrem na plát silný asi 4mm a vykrajujeme z něj rohlíčky.
Klademe je na plech vyložený pečícím papírem, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 180°C 10-12 minut. Rohlíčky nám i po upečení musí připadat lehce vlhké.
Tip na závěr
Kupte si jen kvalitní marcipán, který se skládá výhradně jen z mandlí a cukru nebo si vyrobte domácí!
Suroviny:
200 g marcipánu
150 g mletých neoloupaných mandlí
3-4 lžičky kukuřičného škrobu
1 bílek
kůra z poloviny citrónu
2 lžičky madlového likéru
Perex:
Hříšně dobré vánoční cukroví, které se jen rozplývá na jazyku
Alergeny:
Perex titulka:
Hříšně dobré vánoční cukroví, které se jen rozplývá na jazyku